Dirka po Provansi: Quintana do prve zmage v majici Arkee-Samsic

Tretja etapa dirke po Provansi je kolesarskim ljubiteljem postregla s ciljnim vzponom na slavni Mont Ventoux. Po napadu sedem kilometrov pred ciljem je etapo dobil Nairo Quintana. Za Kolumbijca je to prva zmaga, odkar je član ekipe Arkea-Samsic. 

Tretja etapa od Istresa do že omenjenega Ventouxa je postregla s tremi kategoriziranimi vzponi. Prva dva sta bila tretje kategorije, zadnji pa prve. Večina dirke je minila brez zapletov, tako da so se favoriti pred naskokom na Ventoux znašli z ramo ob rami. Nekaj ubežnikov je glavnini sicer še bežalo, zadnji – Remi Cavagna – je bil ujet sedem kilometrov in pol pred ciljem. Nato je Arkea-Samsic začela narekovati silovit tempo, ki so mu številni le s težavo sledili. 

Kmalu za tem (sedem kilometrov do konca, op. a.) je udaril Nairo Quintana. Kolumbijcu je sicer skušal slediti Sepp Kuss, ki pa ni uspel v popolnosti priključiti. Aleksej Lučenko in Hugh Carthy sta bila edina, ki sta se odločila sodelovati z ekipnim kolegom Primoža Rogliča, a trojici vseeno ni uspelo ujeti Quintane. 

Prednost 30-letnika je tri kilometre in pol pred ciljem znašala že velikih 90 sekund in jasno je bilo, da ga ne bo ujel nihče. Za drugo mesto sta se na koncu pomerila Lučenko in Carthy, boljši pa je bil 27-letni Kazahstanec. Kuss, ki je pokazal, da bo v nadaljevanju sezone zelo pomemben člen Jumbo Visme, je že pred tem popustil, v cilj pa je pripeljal na šestem mestu. 

V nedeljo bo na sporedu zadnja, četrta etapa od Avignona do Aix-en-Provenca. 

Prejšnji članekRoge prvič prepletli hribolazci
Naslednji članekDirka po Kolumbiji: Molano še tretjič