Dirka po Kolumbiji: Molano še tretjič

Sebastian Molano pred domačimi navijači dokazuje, da je v vrhunski formi, še tretjič je slavil in tako osvojil prav vse šprinterske etape dirke. Tokrat je šlo vse skupaj nekoliko bolj na tesno, kot si je želel, šele potisk kolesa preko ciljne črte mu je prinesel zadostno prednost, da se je podpisal še pod tretjo zmago.

Pot je karavano peljala od Paipa do Zaipaquira, kjer v 180-ih kilometrih večjih presenečenj nismo videli. Glavnina se je mirno peljala vse do zaključnih kilometrov, kjer je ujela ubežnike in se pod vodstvom Deceuninck Quick Stepa pripeljala v zadnje tri kilometre. Tam so v ozadje poniknili vsi, ki na etapno zmago niso računali, na sceno pa so stopili šprinterji s svojimi vlaki.

Najaktivnejši je bil zopet vlak Quick Stepa, ki na začetku sezone dokazuje, da imajo enega najširših šprinterskih kadrov v karavani, saj sodelujejo v vsakem zaključnem šprintu. Na žalost vodstva ekipe pa dela »leadouta« še enkrat več ni uspel izkoristiti Alvaro Hodeg, ki je, tako kot že na prejšnjih etapah, svoj šprint začel prezgodaj. Veliko bolje je svoje moči razporedil Sebastian Molano, tik pred ciljno črto prišel ob bok Hodega in s potiskom kolesa pridobil odločilno prednost s katero je osvojil še tretjo etapno zmago.

Jutri je na vrsti zadnja etapa, ki bo kolesarje v zaključku peljala na vrh Verjona. Pričakovati gre, da bomo videli ognjemet med preživelimi, ki se bodo mož na moža udarili za etapno in najverjetneje tudi končno zmago.

KONČNI REZULTATI ETAPE:

1. MOLANO Sebastian (UAE Emirates)
2. HODEG Alvaro (Deceuninck – Quick Step)isti čas
3. RESTREPO Jhonatan (Androni Giocattoli)isti čas
4. MCCABE Travis (Israel Start-Up Nation)isti čas
5. JOYCE Colin (Rally Cycling)isti čas
Prejšnji članekDirka po Provansi: Quintana do prve zmage v majici Arkee-Samsic
Naslednji članekDirka po Provansi: Ineosu premierna zmaga, Quintana ubranil majico vodilnega