Dirka po Franciji se bo nemoteno pripeljala do Pariza

Drugi paket korona testiranj je bil opravljen in do Pariza jih na sporedu ni več. Preživele so ga vse ekipe, kar pomeni, da se bo Tour lahko nemoteno končal. V karavano se vrača tudi direktor dirke Christian Prudhomme, ki je po pozitivnem testu pretekli ponedeljek teden dni preživel v samoizolaciji.

Nevidni nasprotnik, ki je za kolesarje hujši kot marsikateri tekmec, je izgubil še drugo bitko. Nihče v karavani ni okužen in dirka se lahko nadaljuje. Mehurček Toura se je obnesel, tako kot je bilo načrtovano in dirko bomo lahko pospremili vse do Elizejskih poljan.

Ene prvih so novice o zdravju potrdile nam najbolj zanimive ekipe. Ekipe Jumbo-Visma, UAE Emirates in Mitchelton-Scott so skupaj s Cofidisom že včeraj zvečer potrdile, da v svojih vrstah nimajo okuženih kolesarjev in da se bodo pojavili na štartu 16. etape.

Nekaj ur pred štartom današnje etape so enako storile še ostale ekipe, uradno pa je novico sporočilo tudi vodstvo dirke. Vseh 785 opravljenih testov je bilo negativnih, tako da vse ekipe lahko nemoteno nadaljujejo z dirko. Za razliko od prvega testiranja tokrat ni bilo okužbe niti med osebjem.

Vrača se tudi Prudhomme

Po tednu dni se na dirko vrača tudi Christian Prudhomme. Francoz je teden dni preživel v samoizolaciji, včerajšnje testiranje pa okužbe ni več pokazalo. Direktorja dirke lahko danes zopet pričakujemo v avtu na čelu dirke.

Prudhomme je imel asimptomatično obliko virusa, zato se tudi ni sam izločil iz dirke, pač pa jo je zapustil šele po skupinskem testiranju. Francoz se sprva sploh ni nameraval testirati, nato pa si je le premislil. Lahko smo veseli, da se je, saj bi v nasprotnem primeru lahko videli veliko število okuženih kolesarjev.

Prejšnji članek“Pogi, ti še malo počakaj, da mi starejši kaj zmagamo”
Naslednji članekV zatišju pred jutrišnjo nevihto slavil Lennard Kämna