Dirka po Arabiji Bauhausu, Sun Tour Hindleyju

Hindley je prvič slavil pred domačim občinstvom. vir: twitter

V Savdski Arabiji je na petdnevni etapni dirki, ki favorizira šprinterje, slavil Phil Bauhaus, ki se je lahko zanašal tudi na pomoč Jana Tratnika in Grege Boleta, ki sta prav tako uspešno zaključila dirko. Na skrajnem jugu Avstralije pa je v Melbournu na bolj hriboviti dirki Sun Toura do zmage prišel Jai Hindley, Slovenci svojih predstavnikov v deželi »tam spodaj« nismo imeli.

Vroča Arabija odgovarja Bahrain-McLarenu

V vroči Savdski Arabiji je slavil Phil Bauhaus. vir: Twitter

Pet dni dirkanja po okolici Riada sestavlja šprintersko etapno dirko, kjer pravih hribolazcev zares ni. Čeprav so bile prve štiri etapne dirke razglašene za razgibane, smo prav v vsaki videli ciljni šprint glavnine. Na vrhu razpredelnice vsake etape so se pojavljala podobna imena, Phil Bauhaus je bil bitko z Nacerjem Bouhannijem, občasno pa jima je načrte prekrižal Rui Costa. Omenjena trojica je tudi zasedla zmagovalni oder.

V ekipi zmagovalca Bahrain-McLaren sta svoje delo opravljala tudi naša kolesarja, Grega Bole je osvojil končno 88. mesto, Jan Tratnik pa je končal pet mest niže na 93. mestu. Naloga obeh je bila varno spraviti Phila Bauhausa v zaključek etape, zato se je njuno delo navadno zaključilo nekaj kilometrov pred ciljem, tako da si nista privozila vidnejšega rezultata na nobeni izmed etap.

V Avstraliji slavil domači junak

Hindley je prvič slavil pred domačim občinstvom. vir: twitter

Med kopico dirk na južni polobli, ki so na sporedu na začetku sezone, je Sun Tour druga etapna dirka v Avstraliji. Mnogo manjša kot sorodni Tour Down Under, a se vendar vsako leto nekaj kolesarjev najvišjega ranga odloči za udeležbo. Letos je bilo najbolj znano ime v karavani Simon Yates, ki pa je že v drugi etapi dokazal, da je njegova forma še daleč od želene. Privozil si je namreč skoraj šest minut zaostanka in ekipno žezlo predal Damienu Howsonu, ki je etapo končal kot drugi.

Na koncu si je skupno zmago prikolesaril kolesar Sunweba Jai Hindley in prvič v karieri slavil pred domačim občinstvom. Tudi ostali dve mesti na stopničkah sta zasedla domačina, drugi je bil Sebastian Berwick, član lokalnega kolesarskega moštva, tretji pa član Mitchleton – Scotta Damien Howson. Slovenci svojih predstavnikov na dirki nismo imeli.

KONČNI REZULTATI DIRKE PO SAVDSKI ARABIJI:

1. BAUHAUS Phil (Bahrain-McLaren)
2. BOUHANNI Nacer (Arkea Samsic)+ 0:02
3. COSTA Rui (UAE Emirates)+ 0:13
4. REGUIGUI Youcef (TSG Cycling)+ 0:22
5. HAUSSLER Heinrich (Bahrain-McLaren)+ 0:23
88. BOLE Grega (Bahrain-McLaren)+ 19:36
93. TRATNIK Jan (Bahrain-McLaren)+ 23:31

KONČNI REZULTATI SUN TOURA:

1. HINDLEY Jai (Sunweb)
2. BERWICK Sebastian (St George Cycling)+ 0:17
3. HOWSON Damien (Mitchleton-Scott)+ 0:36
4. POWLESS Neilson (EF Pro Cycling)+ 1:00
5. VINE Jay (Nero Continental)+ 1:28
Prejšnji članekPogačar z drugo zmago do majice vodilnega
Naslednji članekPogačar zmagovalec dirke po Valencii