Direktor Toura Christian Prudhomme pozitiven na koronavirus

Včerajšnji prost dan na Dirki po Franciji je bil izkoriščen za testiranje celotne karavane na koronavirus. Pozitivna novica je, da nihče izmed kolesarjev ni imel pozitivnega testa in se dirka lahko nemoteno nadaljuje, je pa okužbo pokazal test Christiana Prudhomma. Direktor francoske pentlje se zato umika z dirke.

Rdeča Škoda, ki ponavadi prevaža direktorja dirke, je danes prazna. Christian Prudhomme se je namreč po pozitivnem testu umaknil v samoizolacijo. Francoz ni bil del Tourovega »mehurčka«, saj je moral v zadnjih dneh opravljati tudi poslovna srečanja s sponzorji.

Prudhomme bo v naslednjih dneh sledil francoskim zdravstvenim smernicam in bo teden dni preživel v samoizolaciji, nato pa upa, da se bo v zadnjem tednu že lahko vrnil na dirko.

Nekdanji francoski novinar Prudhomme se sprva ni nameraval testirati, nato pa si je le premislil. Po prvem pozitivnem testu je opravil še drugega, oba sta bila pozitivna in direktor dirke se je moral umakniti. V izjavi za javnost je povedal, da je sicer njegovo počutje dobro in da ne beleži nobenih znakov okužbe.

Včeraj so na dirki sicer opravili 650 testov, skozi zdravstveni protokol so šli vsi kolesarji kot tudi celotno spremljevalno osebje. Vse ekipe so preživele, torej nikjer ni bilo dveh okužb, ki bi ekipo izločili z dirke. Nekaj pozitivnih testov je sicer vseeno bilo, pozitiven je bil po en član osebja v ekipah Ineosa, Mitchelton-Scotta, Cofidisa in AG2r-ja. Vsi so že zapustili dirko.

»Mehurček« Toura se je za zdaj odlično obnesel, vsi kolesarji in člani osebja se res držijo predpisov, saj si nihče ne želi predčasno končati dirke.

»Kolesarji živijo kot menihi, jaz pa žal nisem mogel,« je včeraj povedal Prudhomme. »Noben kolesar ni pozitiven, kar je najbolj pomembno. To kaže, da »mehurček« deluje,« je še dodal.  

Prejšnji članekŠprinterska poezija Pascala Ackermanna za prvo zmago na dirki
Naslednji članekSam Bennett naposled le do prve zmage na Touru