Direktor Jumbo-Visme kritičen do Evenepolovih komentarjev o Groenewegenu

Odnosi med Deceuninck-Quick Stepom in Dylan Groenewegenom so še vedno hladni. Fabio Jakobsen je že pred časom povedal, da se ne želi pogovarjati z Nizozemcem, sedaj pa se je njegovi odločitvi pridružil še Remco Evenepoel.

Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) se po nesreči na Dirki po Poljski počasi vrača v tekmovalni ritem. Prvo snidenje z Dylanom Groenewegenom (Jumbo-Visma) lahko pričakujemo šele maja, ko se slednjemu izteče prepoved dirkanja. Glede na vse komentarje, ki v zadnjem času letijo na relaciji Jakobsen-Groenewegen, si lahko predstavljamo, da to ne bo prav prijateljsko.

Na ogenj je v nedavnem intervjuju za belgijski časnik Humo prilil še Jakobsenov moštveni kolega Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step), ki se prav tako vrača po hudi nesreči z Dirke po Lombardiji.

»Ne moremo mu oprostiti tega, kar je naredil,« je povedal 21-letnik. »Kako bosta shajala v prihodnje, morata ugotoviti sama. Zdi se mi, da Fabiu ni potrebno govoriti z Dylanom, prav je, da ga ignorira.«

»Mislim, da z njim ne bo govoril nihče iz naše ekipe. Poškodoval je našega sotekmovalca in tega mu ne moremo oprostiti,« je še dodal.

Evenepoel je s svojimi izjavami “del problema”, meni Richard Plugge. (vir: twitter)

Komentar belgijskega mladeniča ni obrodil odobravanja s strani Groenewegenovega moštva. Richard Plugge, direktor Jumbo-Visme, je bil po izjavi do Evenepoela zelo kritičen. Poudaril je, da je prav mladi zvezdnik s takimi izjavami »del problema«

»Evenepoel je s svojim odzivom del problema,« je bil jasen Plugge. »Bolje je premisliti, preden v medijih podaš takšno izjavo. To bi moral vedeti.«

Groenewegen bo prve tekmovalne kilometre po kazni naredil na Dirki po Madžarski, nato pa se posvetil nekaterim preostalim manjšim dirkam v koledarju. Letos ga na dirkah najvišjega ranga ne bomo videli prav veliko, le na BinckBank Touru in Dirki po Guangxiju.

»Dylan se veseli Madžarske. Upa, da se tudi Fabio Jakobsen lahko kmalu vrne. Dylan in Fabio sta bila v stiku, a do pravega pogovora še ni prišlo. Počakati bomo morali na pravi trenutek,« je povedal Plugge.

Groenewegen se bo na dirke lahko vrnil v začetku maja. (vir: twitter)

Odnose med ekipama močno hladi tudi direktor Deceuninck-Quick Stepa Patrick Lefevere. Takoj po nesreči je za Groenewegena zahteval celo zaporno kazen za poskus umora. Kasneje se je nekoliko umiril, a kazen, ki jo je Nizozemcu naložila Mednarodna kolesarska zveza, je za Lefevereja premila. Zato je kasneje povedal, da bo Jumbo-Vismo tožil, a po besedah Plugga za zdaj do tega še ni prišlo.

»Do sedaj smo prejeli le obvestilo o odgovornosti s strani Patricka Lefevereja. To je le formalnost. Ne svita se mi, kaj bo sledilo. Zdi se, da je trenutno to le težava zavarovalnic.«

Plugge pa opozarja, da bi moral biti del odgovornosti tudi na ramenih organizatorjev. Ti so obdobje po nesreči uspešno prevedrili brez večjih posledic.

»Vprašanje je, ali ne bi Patrick Lefevere raje trkal na njihova vrata. Sedaj v Katovicah ne bo več šprinta. To pove, da je bilo nekaj narobe in ni bil dovolj varen. A kolikor vem sam, organizatorji na Poljskem niso bili kaznovani. Zdi se mi grozno, da so ukrepi sprejeti šele po tako hudi nesreči.«

Prejšnji članekGeorge Bennett o Rogliču: “Nor je. Nisem ga še videl boljšega!”
Naslednji članekRoglič tik pred ciljno črto osvojil 50. zmago v karieri