Demi Vollering storila veliko, a za las ostala brez rdeče majice

Demi Vollering je bila z naskokom najmočnejša na zaključni etapi Dirke po Španiji. Čeprav je Annemiek Van Vleuten odščipnila skoraj minuto, je na koncu za las ostala brez končne zmage.

Po drami na šesti etapi je Demi Vollering (SD Worx) na zaključno etapo vstopila odločena, da se maščuje Annemiek Van Vleuten (Movistar) za ne najlepšo potezo dan pred tem.

SD Worx je celoten dan narekoval oster tempo in redčil glavnino ter pripravljal teren za napad Demi Vollering. Ta je 10 kilometrov do cilja, ko so kolesarke že zapeljale na zaključni vzpon do Lagos de Covadonga, navila tempo, kateremu sta uspeli slediti le Gaia Realini (Trek-Segafredo) in Annemiek Van Vleuten.

Po nekaj kilometrih skupne vožnje je Realini napadla in v ozadju pustila Van Vleuten, medtem ko je Vollering brez težav sledila pospeševanju Italijanke. Van Vleuten je hitro izgubila 20 sekund in Vollering je začutila priložnost za končno zmago.

Prednost je do cilja naraščala, a Van Vleuten je uspela omejiti izgubo. Vollering, ki je prišla do etapne zmage, je rojakinji odščipnila 56 sekund, kar je bilo devet sekund premalo za rdečo majico. Med obe Nizozemki se je danes uvrstila Gaia Realini, ki je v cilj prišla 11 sekund za zmagovalko.

”Celotna ekipa je trdo delala, saj smo se morali oddolžiti za včeraj, zato sem vesela, da sem prišla do zmage,” je svetlo točko dneva izpostavila Vollering, ki kljub izgubi rdeče majice skuša na dirko gledati pozitivno.

”Dve etapni zmagi sta super in v skupnem seštevku sem bila blizu. Če bi bilo včeraj nekoliko drugače, mislim, da bi osvojila tudi rdečo majico. Danes sem dokazala, koliko sem vredno,” je še dodala.

Prejšnji članekJonathan Milan prišel do etapne zmage, Roglič pa napredoval eno mesto v skupnem seštevku
Naslednji članekDokaz o resnosti padca v zaključku 2. etape