Demare znova dokazal, da je kralj med šprinterji

Francoski zvezdnik Arnaud Demare je še četrtič na Dirki po Italiji prvi prečkal ciljno črto. Član Groupame-FDJ tako ostaja nesporni kralj med šprinterji in prvi kandidat za osvojitev ciklamne majice.

Za kolesarji je relativno miren dan na vzhodni obali Italije. Etapa se je po 182 kilometrih končala v Riminih.

V begu je večino dneva preživelo pet kolesarjev. Najvišja prednost ubežnikov je znašala štiri minute, nato pa je glavnino v ozadju naprej potegnila ekipa UAE Emirates, ki je skupino pripeljala na obvladljive dve minuti zaostanka.

V glavnini se je zanimiv boj odvil že na letečem cilju. Za preostale točke, ki so jih še pustili ubežniki, sta se udarila glavna favorita za ciklamno majico Peter Sagan in Arnaud Demare. Uspešnejši je bil slednji, ki je tako svojo prednost še povečal za dodatno točko.

Beg je 36 kilometrov do cilja razpadel, naprej sta se odpeljala Sander Armee in Mattia Bais, medtem ko so bili ostali kolesarji počasi ujeti s strani glavnine. Podobna usoda je čakala tudi vodilno dvojico, a nato se je na tleh znašel Elia Viviani. V Italijana se je na enem izmed krožišč zaletel motorist in člana Cofidisa spravil s kolesa. Celotno francosko moštvo je nato počakalo svojega šprinterja in ga privedlo nazaj v glavnino, a zmeda, ki je nastala, je ubežnikoma ponudila dodatnih 30 sekund prednosti.

Zadnji kilometri etape so bili nekoliko mirnejši. Šest kilometrov do cilja je bil ujet še zadnji ubežnik in priprave na šprint glavnine so se lahko začele. Groupama-FDJ je vodenje glavnine pet kilometrov do cilja prepustila UAE Emiratesom, ki so računali na visoko uvrstitev Fernanda Gavirie.

Dva kilometra do cilja se je na čelo le postavilo francosko moštvo, ki je še enkrat več delo opravilo z odliko. Miles Scotson in Jacopo Guarnieri sta bila zadnja moža v vlaku Demareja, ki je trud celotne ekipe poplačal s četrto zmago na letošnjem Giru.

Prejšnji članekSagan po več kot letu dni le prišel do zmage
Naslednji članekKaj, če bi vsi sledili ekipi EF Pro Cycling?