Demare še enkrat potrdil status najhitrejšega kolesarja na Giru

Francoz Arnaud Demare je slavil še drugi dan zapored in svojo kvoto zmag dvignil na tri. Član Groupame-FDJ še enkrat več v zaključku ni imel resnega tekmeca, brez večjih težav je prehitel konkurente in še povečal svojo prednost v točkovanju za ciklamno majico.

Najkrajša etapa letošnje dirke, če izvzamemo vse tri vožnje na čas, je ponudila miren dan v glavnini. Kolesarji so skupaj zapeljali v zadnje kilometre, kjer so se za zmago udarili šprinterji ekip.

V zadnji kilometer je glavnino povedla Jumbo-Visma, ki je z odličnim delom varovala Stevena Kruijswijka. Tudi vsi ostali favoriti za končno zmago so varno prispeli v zaključek etape, tako da so se lahko potegnili v ozadje, naprej pa izpustili vlake šprinterjev.

Z naskokom največ dela je zopet opravila Groupama-FDJ, ki ima letos v Italiji najhitrejši vlak, poleg tega pa tudi najhitrejšega šprinterja. Delo ekipe je zopet nagradil Arnaud Demare, ki si je še drugi dan zapored z lahkoto privozil zmago. Najbližje mu je danes prišel Peter Sagan, ki pa zares ni ogrozil Francoza. Tretje mesto je pripadlo Michaelu Matthewsu.

Demare je z današnjo zmago še povečal prednost v razvrstitvi za ciklamno majico. Pred drugo uvrščenim Saganom ima že 55 točk prednosti. V skupnem seštevku pri vrhu do sprememb ni prišlo, saj današnji dan ni ponujal možnosti za napade. V rožnatem tako še naprej ostaja Joao Almeida, ki ima 43 sekund prednosti pred Pellom Bilbaom in 48 pred Wilcom Keldermanom.

Jutri je na sporedu razgibana etapa, ki bi lahko odgovarjala ubežnikom. V nedeljo pa bo karavana zopet zavila v gore, kolesarje čakata kar dva vzpona prve kategorije, eden izmed njiju bo na sporedu pet kilometrov do cilja.

Prejšnji članekVirus pustoši še naprej, nova žrtev »severni pekel«
Naslednji članekYates zaradi okužbe zapušča Dirko po Italiji