Deceuninck-Quick Stepu zmanjkalo denarja za irskega orjaka

Belgijska zasedba Deceuninck-Quick Step bo v prihodnji sezoni izgubila šprinterskega aduta. Ekipo bo po izteku pogodbe zapustil Sam Bennett, ki je za moštvo Patricka Lefevereja postal predrag.

V razmiku le nekaj ur je direktor moštva Patrick Lafevere potrdil odhod dveh zvezdnikov moštva. Po včerajšnji objavi, da ekipo zapušča Joao Almeida, je pred začetkom druge etape Gira potrdil, da se po koncu sezone poslavlja tudi Sam Bennett.

Irski šprinter se je v iskanju uspeha ekipi pridružil leta 2019. V nepolnih dveh sezonah je postal eden najboljših, če ne, kar najboljši šprinter karavane, o čemer govori tudi štirinajst zmag, ki jih je dosegel v lanski in letošnji sezoni.

Irec si moštva ne želi zapustiti, nenazadnje imajo Belgijci z naskokom najboljši šprinterski vlak, ki Bennettu pomaga do številnih zmag. A po besedah Lefevereja si moštvo 30-letnika ne more več privoščiti.

»Ne želi oditi, a nimam toliko denarja, kot si mnogi mislijo,« je povedal Lefevere. »Včasih sem se pogajal dva dni med Dirko po Franciji, sedaj pa sem neprestano oblegan s strani agentov. Stalno hodim le s sestanka na sestanek.«

»Se gre la za denar? To morate vprašati njega, njegov agent si morda želi tega. Na neki točki me ne morete več prepričati. Dejstvo, da takšni kolesarji odhajajo, je del življenja. Kot profesionalec skušaš v kratkem času zaslužiti, kolikor je mogoče. Le poglejte šprinterje, ki so nas zapustili. Nekateri so se na koncu celo vrnili.«

Za irskega orjaka se javno ne zanima še nobena ekipa, a glede na uspehe preteklih sezon zagotovo ne bo imel težav pri iskanju nove sredine. Bennett je lani osvojil zeleno majico najboljšega po točkah na Dirki po Franciji, letos pa se je podpisal še pod etapne zmage na UAE Touru, dirki Pariz-Nica in Volti ao Algarve. Osvojil je tudi belgijsko klasiko Oxyclean Classic Brugge-De Panne.

Prejšnji članekJoao Almeida po koncu sezone zapušča Deceuninck-Quick Step
Naslednji članekTim Merlier do etapne zmage na svojem prvem Grand Touru