De Gendt premočen za Zwift

Tako kot mnogi, se je v času prepovedi kolesarjenja tudi Thomas De Gendt preselil v virtualni svet, kjer ohranja svojo kondicijo. Belgijski zvezdnik slovi po svoji izjemni moči in vzdržljivosti, oboje pa redno uporablja v številnih pobegih katerih se udeležuje. No, tokrat je bilo za platformo Zwift moči preveč.

Član Lotto Soudala je na svojem Twitter profilu objavil fotografijo z ene izmed virtualnih voženj, na kateri se je ob njegovem imenu prikazal oranžen trikotnik. Sporočilo, ki na sliki ni vidno, a se pojavi ob izrisu trikotnika se glasi: “Ali si zamudil priložnost preboja med profesionalce, ali pa je prišlo do napake.”

De Gendt jasno priložnosti preboja med profesionalce ni zamudil, je pa s šaljivim opisom slike naprosil Zwift naj mu prilagodijo program, da bo lahko normalno treniral: “Zwift, zaradi moje nadčloveške moči me je vrglo z dirke. Lahko zame popravite omejitve?”

Pri Zwiftu, ki v teh tednih beleži rekordno število uporabnikov, so se na Tweet takoj odzvali in obljubili, da bodo preverili kje se je zalomilo in ustrezno ukrepali.

Mnogi profesionalci te dni trenirajo na trenažerjih, saj jih v drugi polovici aprila čaka virtualna dirka po Švici, na kateri bo tudi ekipa Lotto Soudala. Morda pa bo De Gendt tudi takrat prikazal svojo nadnaravno moč.

Prejšnji članekKVIZ: Zadnjih deset zmagovalcev Gira
Naslednji članekProfesionalci se bodo udarili na virtualni dirki po Flandriji