De Gendt in Lotto Soudal podaljšala sodelovanje

Thomas De Gendt se trenutno mudi v Vogezih, kjer se z ekipo pripravlja na nadaljevanje sezone. Z njo bo na priprave hodil tudi v prihodnjih sezonah, saj je podaljšal obstoječo pogodbo, ki bi se mu iztekla po koncu letošnje sezone. Belgijec bo v ekipi ostal vsaj do leta 2022.

Kolesarski veteran De Gendt je ob podpisu pogodbe povedal, da je bila odločitev lahka, saj nikoli ni razmišljal o odhodu v drugo okolje.

Zame je bilo zelo jasno. Nikoli mi ni prišlo na misel, da bi menjal ekipo. Zakaj bi jo?” je povedal 33-letnik. “To hišo poznam že šest let. Nikoli nisem bil zainteresiran za drugo ekipo. Lotto Soudal me pozna in mi daje svobodo, ki je ne bi bil deležen v kateri izmed drugih ekip. Skupaj smo osvojili nekaj lepih dirk. Prepričan sem, da imamo pred seboj še lepa skupna leta.”

De Gendt je v svoji karieri osvojil že številne odmevne zmage. Privozil si je etapno zmago na vseh treh Grand Tourih, na Dirki po Franciji je osvojil celo dve. Tudi v prihodnjih letih se bo osredotočal na etapne zmage.

De Gendt je lani z dolgim begom osvojil osmo etapo Dirke po Franciji. vir: twitter

“Za klasike imamo v ekipi druge kolesarje, kot so Philippe Gilbert, Tim Wellens in John Degenkolb. Pomagal jim bom, kjer bom lahko. Moje osebne sanje so zmagati etapo na vseh desetih največjih etapnih dirkah. Zmagal sem že v Kataloniji, na Pariz-Nica, v Švici, Romandiji in Kriteriju Dauphine. Manjkata mi še zmagi na dirki Tirreno-Adriatico in Dirki po Baskiji. V letu 2020 to žal ne bo mogoče, upam pa, da mi ob podpori ekipe, uspe v prihodnjih letih.

De Gendt bo nadaljevanje sezone odprl na Dirki po Poljski, nato se bo udeležil domače štiridnevne Dirke po Valoniji, avgust pa zaključil z nastopom na Dirki po Franciji. V načrtu ima tudi nastop na Dirki po Španiji, pred katerim bo odpeljal še dve belgijski klasiki – Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege.

Prejšnji članekKolumbijski kolesarji končno prispeli v Evropo
Naslednji članekIneos na Tour s spremenjenim imenom