Davide Rebellin našel nov klub, s katerim bo vstopil v šesto desetletje življenja

Davide Rebellin je z naskokom najstarejši kolesar v karavani. Pri 49. letih še ne razmišlja o pokoju, pa čeprav je iskanje delodajalca vsako leto težje. Letos ga je iskal skoraj tri mesece in ga naposled tudi našel. V domovini, kamor se vrača po desetih letih.

Italijanski stari maček bo v letošnji sezoni branil barve domačega moštva Work Service-Marchiol Vega, ki je luč sveta ugledalo v lanski sezoni. Gre za kontinentalno ekipo, ki se bo merila predvsem na dirkah nižjega ranga, prav prihod Rebellina pa bi jim lahko prinesel povabilo na katero izmed bolj uglednih dirk.

»Podpis Rebellina se ni zgodil po naključju, ampak gre za evolucijo našega projekta, katerega del je sedaj tudi on,« je povedal direktor moštva Massimo Levorato. »Vsem nam lahko predstavlja vzor trdega dela in predanosti. Je vir inspiracije za vse mlajše kolesarje v ekipi

Italijan bo z moštvom vstopil v svojo 29. sezono med profesionalci. Na prvih dirkah je nastopil že daljnega leta 1992, dobrih deset let kasneje pa žel največje uspehe, med drugim tri zmage na Valonski puščici ter zmago na Liege-Bastogne-Liege.

Davide Rebellin se že pripravlja na novo sezono. (vir: twitter)

Rebellin trenutno šteje 49 pomladi in bo postal eden redkih kolesarjev, ki so srečali Abrahama kot aktivni tekmovalci. Čeprav odmevnih rezultatov ne dosega že dolgo, pa v kolesarjenju še vedno uživa in o pokoju ne razmišlja.

»Lepo je začrtati nove cilje in pomagati upravi ekipe, potem ko so izkazali zaupanje vame. Kolesarstvo je več kot le služba zame, to je strast«

Davide Rebellin se je s podpisom pogodbe zavezal tudi k pomoči pri razvijanju kolesa znamke Dynatek. Gre za italijansko znamko, ki je leta 2001 luč sveta ugledala v Padovi.

Italijan bo v moštvu opravljal tudi vlogo mentorja mlajšim kolegom, a sam pravi, da jih ne želi le učiti kolesarskih trikov, pač pa želi v njih spodbuditi strast do športa, ki jo občuti sam.

»V mladih fantih, ki so v moštvu, vidim samega sebe, v njihovih upih in težnjah. Raje kot, da jih le učim, bom nanje skušal prenesti vsa čustva, ki jih kolesarstvo vzbuja v meni,« je povedal Rebellin, ki bo v moštvu obkrožen s fanti, katerih povprečna starost znaša le nekaj več kot 20 let.

Prejšnji članekPogačar že tam, kjer mu je mesto – na vrhu!
Naslednji članekPri Jumbo-Vismi še niso prečrtali Dumoulinovega nastopa na Touru