Covid-19 že redči karavano, na štartu ne bo tudi Simona Geschkeja

Nemška kolesarska zveza je le nekaj ur pred začetkom olimpijske cestne dirke sporočila, da se bo v boj podala le s tremi kolesarji. Ekipo namreč zapušča Simon Geschke, ki je bil na rednem testiranju pozitiven na Covid-19.

Izkušeni nemški kolesar Simon Geschke bi bil izjemno pomemben pomočnik Maxa Schachmanna, a slednji se bo moral na cesti znajti brez starejšega rojaka. Geschkeja namreč ne bo na štartu dirke, saj so mu potrdili okužbo s Covid-19.

Petintridesetletnik je bil prvotno testiran s hitrim antigenskim testom, ki je pokazal okužbo. Nato je opravil še testiranje s PCR testom, ki je vnovič potrdil okužbo. Celotna nemška reprezentanca je bila prav tako testirana, a so bili vsi rezultati negativni, tako da bo reprezentanca lahko nastopila na dirki.

Geschke je jasno razočaran nad razpletom dogodkov. Zanj bi bile to druge olimpijske igre, prvič je nastopil pred petimi leti v Riu, kjer pa ni prišel do cilja.

»Neizmerno sem razočaran, da moram izpustiti jutrišnje olimpijske igre, a sem hkrati vesel, da so ostali negativni. To je žalosten dan v moji karieri, a se bom vrnil kasneje v sezoni,« je zapisal Nemec na svojem Twitter profilu.

Geschke ni edini, ki je zaradi okužbe s Covid-19 ostal brez olimpijskega nastopa. Danes so prav tako potrdil okužbo pri Čehu Michalu Schlegelu, ki pa s svojo reprezentanco resnih ambicij ni imel, saj nimajo kolesarja, ki bi lahko posegel visoko.

Pred dnevi je panika zazevala tudi v taboru Španije, saj je okužen eden izmed članov osebja. Celotna reprezentanca je bila nato ponovno testirana in pri nobenem drugem niso odkrili okužbe. Organizatorji so vsem španskim kolesarjem prižgali zeleno luč za nastop na dirki.

Prejšnji članekSlovenci v zgodnjih jutranjih urah v boj za olimpijsko medaljo
Naslednji članekTadej Pogačar ima olimpijski bron, zlato osvojil Richard Carapaz