Colbrelli do prve zmage v sezoni, Dennis ostaja v vodstvu

Druga etapa Dirke po Romandiji je postregla z vnovičnim šprintom večje skupine. Po tem, ko mu je včeraj zmaga za las ušla, je bil Sonny Colbrelli danes uspešnejši in se veseli prve zmage v sezoni.

Težka etapa s šestimi kategoriziranimi vzponi je dodobra zredčila karavano. Preko zadnjega klanca prve kategorije je skupaj prišlo le okoli 30 kolesarjev, med katerimi je bilo le malo šprinterjev. Eden redkih je bil Sonny Colbrelli (Bahrain-Victorious). Italijan je imel ob sebi lepo število pomočnikov, ki so mu uspešno pripravili položaj za napad na zmago.

Zadnji vzpon je glavnino dokončno »prerešetal«. Tempo, ki so ga navili Ineos Grenadiers, je pustil posledice in kolesarji so s čela dirke odpadali eden za drugim. Britansko moštvo je na čelu vozilo s tremi kolesarji, največ dela pa so zaupali kar vodilnemu kolesarju na dirki Rohanu Dennisu (Ineos Grenadiers), ki je vozil v službi sicer prvih mož moštva Gerainta Thomasa in Richiea Porta (Ineos Grenadiers).

Avstralec je skupino uspešno pripeljal preko vrha in tudi na spustu proti ciljni črti skrbel, da se resni napadi niso zgodili. Z edinim je dva kilometra pred ciljem poskusil Ben O’Connor (AG2R Citroen) in razživel dirko, a pravih možnosti za presenečenje ni imel.

Skupina se je v zadnji kilometer pripeljala skupaj in na čelo se je postavila zasedba Bahrain-Victoriousa. Colbrelli je imel ob sebi le »gorske« pomočnike, a tudi oni so mu uspeli pripraviti dobro izhodišče za šprint. Italijan je moral do ciljne črte opraviti le s Patrickom Bevinom (Israel Start-Up Nation), ki je bil v skupini še edini izmed zares hitrih kolesarjev.

Tratnik svoje delo opravil že zgodaj

Jan Tratnik je imel danes podobno vlogo kot včeraj. V prvi polovici dirke je skrbel za svojega kapetana, nato pa delo zaupal drugim, bolj gorsko usmerjenim moštvenim kolegom. V cilj je prišel na 75. mestu s sedmimi minutami zaostanka. V skupnem seštevku je tako z visokega 6. mesta zdrsnil na 67. mesto.

Prejšnji članekGroenewegen se vrača predčasno, videli ga bomo že na Dirki po Italiji
Naslednji članekHugh Carthy ostaja član EF Education-Nippa