Chris Froome ob Woodsu in Fuglsangu na Dirko po Franciji

Chris Froome ISN

Chris Froome je na Dirki po Franciji slavil že petkrat, a letos ne spada med favorite. V ekipi niti ne bo najstarejši, saj sta od njega starejša Jakob Fuglsang in Daryl Impey.

Britansko-kenijski kolesar bo s svojo ekipo Israel Premier-Tech na Dirki po Franciji lovil etapne zmage. Za Frooma bi bila že etapna zmaga velik uspeh, saj so za nji težka leta. A letos ima vendarle nekaj več razlogov za veselje, saj so njegovi rezultati občutno boljši od tistih iz minulih sezon. Izstopa enajsto mesto na dirki Mercan’Tour Classic, ki velja za težko gorsko enodnevno dirko. Na njej pa sta še bolj posijala Froomova ekipna kolega Jakob Fuglsang, ki je zmagal, in Michael Woods, ki je bil drugi.

Jakob Fuglsang je svoja najboljša leta preživel v Astani, kjer pa je bil prepogosto pomočnik Vincenzu Nibaliju, Mikelu Landi, Fabiu Aruju in Miguelu Angelu Lopezu.

Oba izkušena hribolazca bosta tako v gorskih etapah močno krojila razplet. Nobeden izmed dvojice še ni izkusil etapne zmage na Touru, tako, da bosta še bolj motivirana v lovu nanje. Woods na francosko pentljo prihaja še z nekoliko boljšo popotnico, saj je pred dnevi zmagal na štiridnevni dirki po Oksitaniji. V ekipi mu bo družbo delal tudi rojak Hugo Houle, ki je letos zabeležil nekaj lepih uvrstitev na bolj razgibanih dirkah.

Michael Woods

V ekipi bo še en hribolazec, 27-letni Latvijec Krists Neilands. Drugič bo na Dirki po Franciji vozil tudi izraelski kolesar Omar Goldstein, kar šestič pa bo vozil Avstralec Simon Clarke, ki ima že dve etapni zmagi z Dirke po Španiji, a v Franciji še ni slavil. Zmago z največje kolesarske dirke na svetu pa ima Daryl Impey, 37-letni kolesar iz Južnoafriške Republike. Impey si je nastop na Dirki po Franciji prislužil z etapno zmago na Dirki po Švici, ki je potekala vzporedno z slovensko pentljo. Edina zmaga južnoafričana sega v leto 2019, ko je dobil deveto etapo Toura, ki se je končala v mestu Brioude, Jan Tratnik je takrat osvojil tretje mesto.

Zmaga Impeya izpred nekaj dni.

Izraelci torej na Dirko po Franciji prihajajo po etapne zmage z izjemno izkušeno ekipo, ki je v povprečju stara čez 33 let. Bo torej ekipa Kristusovih let iz Kristusove države dobila posebno moč, da bojo sloviti kolesarji posegli po zmagah ob kuncu njihovih karier?

Prejšnji članekZeeman: Seveda bo Wout pomagal Primožu in Jonasu, a bo tudi obratno
Naslednji članekDP v vožnji na čas tudi z zvezdniki svetovne serije