Chris Froome bo prestavil prvo srečanje z novimi sotekmovalci

Člani Israel Start-Up Nationa bi se morali v naslednjih dneh zbrati v Izraelu na prvem pripravljalnem kampu. A virusna slika v Izraelu to onemogoča, zato bodo prvo srečanje zamaknili za nekaj dni, nova lokacija pa bo španska Girona. A na pripravljalnem taboru ne bo Chrisa Frooma, ki bo še naprej treniral v Kaliforniji.

Izraelske oblasti so zaradi porasta okužb s koronavirusom, pred dnevi naznanile ponovno zaostrovanje ukrepov. Državne meje so do nadaljnjega zaprte za vse tujce, kar je onemogočilo pripravljalni tabor edini izraelski World Tour ekipi. V Israel Start-Up Nationu trenutno nastopajo kolesarji s kar 16 različnih držav.

»Uvodni pripravljalni tabor pred sezono bomo organizirali v Španiji, saj je organizacija v Izraelu, zaradi zapore meja za tujce, nemogoča. Drugi trening kamp pa bomo skušali organizirati v Izraelu,« je povedal solastnik moštva Sylvan Adams.

Chris Froome bo nadaljeval s treningi v Kaliforniji. (vir: twitter)

Priprave v Španiji pa bodo minile brez glavnega zvezdnika ekipe. Novi član moštva Chris Froome, okoli katerega se bo pri izraelskem moštvu vse vrtelo, je sklenil, da bo še nekoliko počakal s spoznavanjem ekipe in bo naslednjih nekaj tednov raje ostal v Kaliforniji. Tam se bo posvečal predvsem rehabilitaciji poškodbe s predlanske sezone in treningu moči.

»Chris Froome dobro napreduje z rehabilitacijo in treningom moči, s katerim svoje telo vrača v ravnotežje, ki je bilo porušeno s poškodbo,« je povedal direktor za dirkanje Paulo Saldanha. »Po interni oceni in pogovoru smo se odločili, da je pomembno, da Chris nadaljuje treninge v trenutnem okolju v Kaliforniji. Zdelo se nam je, da bo to najbolje za njegov napredek.«

Pripravljalni tabori Israel Start-Up Nationa bodo imeli letos še posebej veliko težo. Moštvu so se namreč pridružili številni novi kolesarji, ki bodo za razliko od Frooma, prisotni že na prvem trening kampu. Kot pomočniki Britancu pri lovu na peto rumeno majico so v moštvo prišli Michael Woods, Daryl Impey, Carl Fredrik Hagen, Patric Bevin in Sep Vanmarcke

»Omogočiti jim moramo skupne treninge in jih naučiti, kako njihove različne cilje doseči skupaj.To je ključno glede na število novih članov in nove cilje, ki so pred nami,« je za konec povedal direktor moštva Kjell Carlstrom.

Prejšnji članekVan der Poel: »Sponzorjem dolgujem nastop na Dirki po Franciji«
Naslednji članekAG2R Citroen predstavil BMC-jevo kolo za novo sezono