Charlotte Kool osvojila drugo etapo Dirke po Španiji, Marianne Vos pa oblekla majico vodilne

Druga izmed sedmih etap ženske različice Dirke po Španiji se je pričakovano končala s šprintom glavnine. V njem je bila najmočnejša Nizozemka Charlotte Kool, ki še naprej uživa v eni najboljših sezon v mladi karieri.

Po 106 kilometrih dirkanja, ki je postreglo z le 660 višinskimi metri, so se za etapno zmago udarile šprinterke. Po včerajšnji zmagi Jumbo-Visme na ekipnem kronometru je imela Marianne Vos (Jumbo-Visma) visoke apetite, a na koncu je porabila preveč moči za nevtralizacijo napada, ki smo ga videli tik pred ciljem.

Dobrih 500 metrov pred ciljno črto je s presenečenjem poskušala Chloe Dygert (Canyon Sram) in si ustvarila udobno prednost, a Marianne Vos se je zavzela za lov in sama ujela Američanko.

Nizozemka je mislila, da je njeno delo opravljeno in je zmaga njena, zaradi česar je za trenutek popustila. Prav tedaj pa je iz njenega zavetrja eksplodirala Charlotte Kool (DSM) in nekoliko presenetila Vos. Ta je skušala rojakinjo ujeti, a Kool je premogla več hitrosti in prišla do sedme zmage v karieri.

Vos se je morala zadovoljiti z drugim mestom. V tolažbo ji bo dejstvo, da je prejela šest odbitnih sekund in tako v skupnem seštevku skočila na prvo mesto. Tam ima sekundo prednosti pred današnjo napadalko Chloe Dygert in še dodatno sekundo pred klubsko kolegico Riejanne Markus (Jumbo-Visma).

Na dirki nastopata tudi dve Slovenki. Eugenia Bujak (UAE ADQ) je preizkušnjo končala v glavnini, a se na 65. mestu ni vmešala v boj za zmago. Urška Žigart (Jayco Alula) pa je v zaključku nekoliko zaostala in si na 98. mestu privozila 25 sekund zaostanka.

Prejšnji članekPrimož Roglič se letos želi izogniti napaki iz leta 2019
Naslednji članekJumbo-Visma s težavami pri sestavi ekipe za Dirko po Italiji