Cavendishev trojček zmag zasenčila nova huda nesreča v šprintu

Mark Cavendish je v tem tednu našel prave občutke in se še tretji dan zapored veseli etapne zmage. A njegov povratek na vrh je danes zasenčila nova huda nesreča v šprintu. Dva kolesarja sta končala v zaščitnih ograjah in bila prepeljana v bolnišnico.

Četrta etapa Dirke po Turčiji se je še tretji dan zapored končala z istim zmagovalcem. Potem ko je Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) v ponedeljek prvi ciljno črto prečkal po 1159 dneh suše, pa je v nadaljnjih dveh dneh poskrbel, da mu na novo zmago ni bilo potrebno čakati tako dolgo.

A bolj kot veliki povratek Britanca je danes etapo zaznamoval hud padec 200 metrov pred ciljem. V zgoščeni glavnini je prišlo do dotika med kolesarji in dva kolesarja sta z visoko hitrostjo priletela v zaščitne ograde. Kolesi sta zleteli na cestišče in povsem ustavila glavnino, ki v šprintu nato ni sodelovala.

Po poročanju udeleženih ekip so vsaj štirje kolesarji utrpeli poškodbo. Manuel Belletti (Eolo-Kometa) in Noah Granigan (Wildlife Generation) sta s kraja nesreče odšla z vratno opornico. Hijiri Oda (Nippo-Provence-PTS) in Alexander Krieger (Alpecin-Fenix) pa sta bila odpeljana v bolnišnico na nadaljnje preglede.

Krieger je bil eden kolesarjev, ki je najmočneje zadel v ogrado. Iz njegovega tabora so sicer sporočili, da med nesrečo ali po njej ni izgubil zavesti, a da ga iz preventivnih razlogov pošiljajo v bolnišnico.

Nesreča se je na žalost zgodila še v območju, ko so cestišče omejevale »klasične« ograde in ne prilagojene ograde za šprint. Te so se začele šele 100 metrov do cilja.

Na srečo kolesarjev je bila ograda postavljena bolje kot na Dirki po Poljski, kjer jo je skupil Fabio Jakobsen. Ob naletu kolesarjev se so se posamezni elementi ograje sicer premaknili, a ostali povezani in tako preprečili hujše posledice kolesarjev.

Prejšnji članekBrabantska puščica na štart privabila Urško Žigart in Špelo Kern
Naslednji članekPidcock do uspeha kariere, med dekleti slavila Winderjeva