Časa za proslavljanje ni, Roglič že trenira na trasi Dirke po Franciji

Le dan po velikem slavju na Dirki po Baskiji, kjer je 60 kilometrov preživel v begu, Primož Roglič že nadaljuje pripravo na vrhunec sezone – Dirko po Franciji. Danes se je podal na ogled trase dveh ključnih etap, kjer se bo odločalo o končnem zmagovalcu.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) se je danes odločil za trening vožnje na čas. Jutranji trening z ogledom trase dvajsete etape letošnje Dirke po Franciji je opravil v bližini Bordeauxa. Predzadnji dan Toura bo na sporedu 31 kilometrov dolga posamična vožnja na čas od Libourna do Saint-Emiliona. Za razliko od lani bo ta veliko bolj ravninski.

Rogliču je lani skupna zmaga na Dirki po Franciji spolzela iz rok prav na zadnjem kronometru, kjer ga je prehitel Tadej Pogačar (UAE Emirates). Ta je po koncu zgodovinske predstave razkril, da si je traso večkrat ogledal in »poznal vsako luknjo na cesti«. Roglič očitno letos želi storiti podobno, zato s prvimi ogledi začenja že več kot tri mesece pred dirko.

Po krajšem treningu na trasi 20. etape je Roglič s športnim direktorjem Grischo Niermannom sedel v avto in se odpeljal 4 ure in pol daleč proti severu. Ustavila sta se v Bretaniji, natančneje v Changeju, ki bo gostil štart pete etape.

Tudi peta etapa bo vožnja na čas. Kolesarji se bodo spopadli s 27 kilometri ceste med Changejem in Laval Espace Mayennejem. Organizatorji obljubljajo, da bo tudi ta pretežno ravninska, uradnega profila pa še niso objavili.

Roglič vstopa v najbolj naporen del sezone, kjer prav veliko počitka ne bo deležen. Z dirkanjem bo nadaljeval čez teden dni, ko se podaja na Amstel Gold Race, tri dni kasneje pa še v Belgijo na Valonsko puščico. Nastopu na prvi belgijski klasiki bo kmalu sledil še drugi. 25. aprila bo namreč branil zmago na Liege-Bastogne-Liege, ki si jo je lani privozil v izjemnem zaključku.

Po sklopu enodnevnih dirk sledi nekaj počitka in priprava na Dirko po Franciji. Konec maja ga čaka Kriterij Dauphine, nato pa pot na višinske priprave. 26. junija pa se bo v Brestu na severozahodu Francije začel spektakel imenovan Tour de France.

Prejšnji članekRomain Sicard v prisilen pokoj: »Nimam več srca za dirkanje«
Naslednji članekPrimožu Rogliču se bo na dirki Amstel Gold Race pridružil Wout van Aert