Bujakova 13. v vožnji na čas, naslov svetovne prvakinje na Nizozemsko

V Imoli se je končalo prvo dejanje letošnjega svetovnega prvenstva. V posamični vožnji na čas so se preizkusila dekleta. Najhitreje je s progo opravila Anna van der Breggen, ki je tako dopolnila svojo zbirko naslovov svetovne prvakinje. Edina slovenska predstavnica Eugenia Bujak je končala na 13. mestu.

Čeprav je nastop zaradi poškodbe izpustila Annemiek van Vleuten, ki bo sicer nastopila na cestni dirki, je vloga favoritinj vseeno pripadla Nizozemkam. Na dirki sta nastopili dve, Anna van der Breggen in Ellen van Dijk. Obe sta visoko kotirali že pred samo dirko, na 32-kilometrski progi pa dokončno dokazali, zakaj so ju stavnice uvrščale tako visoko.

Svetovna prvakinja je postala Van der Breggenova, njen uspeh pa je s tretjim mestom dopolnila Van Dijkova. Med obe Nizozemski se je uspela uvrstiti Švicarka Marlen Reusser.

Slovenija je imela na kronometru le eno predstavnico Eugenio Bujak. Članica Ale BTC Ljubljane je zasedla 13. mesto, za zmagovalko je zaostala 2 minuti in 20 sekund.

Dirko je zaznamoval tudi hud padec Chloe Dygert, ki je na enem izmed ovinkov izgubila nadzor nad kolesom in trčila v obcestno ograjo, nato pa zletela preko nje. V kakšnem stanju je Američanka za zdaj še ni jasno.

Jutri je na sporedu moška dirka na čas, kjer bomo imeli Slovenci zopet le enega predstavnika. Slovenske barve bo zastopal Jan Tratnik, ki cilja na uvrstitev med najboljšo deseterico, ob dobrem dnevu pa lahko poseže tudi nekaj mest višje.

Vrhunec svetovnega prvenstva bosta obe cestni dirki. V soboto se bodo na 143-kilometrsko preizkušnjo podala dekleta, v nedeljo pa se bodo udarili moški. Čaka jih skoraj 260 kilometrov in 5000 višinskih metrov.

Slovenci bomo imeli na obeh dirkah močno zasedbo, dober rezultat pa pričakujemo predvsem v moški konkurenci, kjer bosta nastopila tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Prejšnji članekVreden svoje teže v zlatu
Naslednji članek“Tadej Pogačar je pri svojih 22 letih dosanjal svoje sanje”