Bryan Coquard po dolgem šprintu do zmage kariere

Po 11. letih v profesionalni karavani je Bryan Coquard le dočakal prvo zmago na World Tour dirki. Po dolgem šprintu, s katerim je presenetil tekmece, se je razveselil zmage na 4. etapi Toura Down Under.

Predzadnjo etapo dirke v Avstraliji je zaznamoval močen stranski veter, ki je v kombinaciji s padci pošteno redčil glavnino. Ta se je do cilja razbila na več manjših skupin, v ospredju pa je vseeno ostala večja skupina favoritov, vključno z vsemi kolesarji, ki krojijo vrh skupnega seštevka.

Etapa se je končala z dvokilometrskim klancem, ki je bil daleč od strmega, a vseeno ni omogočal doseganja visoke hitrosti. Tik pred ciljem je celo postal nekoliko bolj strm, kar je v svojo korist obrnil Bryan Coquard (Cofidis).

Francoz se je že 250 metrov pred ciljem odločil za šprint in si takoj privozil občutno prednost. Tekmeci so skušali odreagirati, a element presenečenja je uspel do popolnosti in občutno hitrejšega Coquarda ni bilo več mogoče ujeti. V cilj je zapeljal nekaj metrov pred ostalimi in prišel do prestižne zmage, svoje prve v World Tour razredu.

“Deset let sem čakal na to zmago. Zelo sem ponosen in vesel, da je prišla,” je povedal 30-letnik, ki se je ob prečkanju ciljne črte le nejeverno prijel za glavo.

“Zmagujem na veliko dirkah, a nikoli na World Touru. Zelo, zelo sem vesel,” je še dodal Francoz, ki ima sedaj na svojem računu že 49. zmag.

V skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo. Vsi kolesarji z vrha razpredelnice so preživeli selekcijo in zadržali svoje mesto v skupnem seštevku. Na nedeljsko zadnjo etapo se tako v oranžni majici vodilnega podaja Jay Vine (UAE Emirates), ki ima 15 sekund prednosti pred Simonom Yatesom (Jayco AlUla) in Pellom Bilbaom (Bahrain-Victorious).

Prejšnji članekDobronameren nasvet: Ne sledite Remcu Evenepoelu, saj ga boste razjezili
Naslednji članekLuka Mezgec jutri začenja sezono