Bouhanni: »Če se je Stewartu pred očmi res odvrtelo življenje, potem mu svetujem, da preneha šprintati«

Prah, ki ga je dvignilo prerivanje Nacerja Bouhannija in Jaka Stewarta, se še ni polegel. Mednarodna kolesarska zveza se še vedno odloča o usodi Bouhannija, ki je v preteklih dneh o dogajanju spregovoril s francoskimi mediji.

Nacar Bouhanni (Arkea-Samsic) je v preteklih dneh na svoj račun prejel veliko kritik. V zaključku dirke Cholet-Pays de la Loire se je v šprintu naslonil na Jaka Stewarta (Groupama-FDJ), ki je posledično trčil ob ogrado, a jo na srečo odnesel le z zlomom kosti v dlani.

Član Arkee-Samsic se je tekmecu že opravičil in priznal, da svoje dejanje obžaluje. Hkrati pa vselej poudarja, da poteza ni bila namerna, saj si ne želi, da bi sotekmovalce postavil v nevarnost.

»Lahko bi rekli, da sem šprinter, ki tvega, ne prepušča položaja, je agresiven, ki naredi vse za zmago… Rečete lahko kar želite, a da me obtožujete, ker sem skušal zmagati dirko, to je naravnost noro.«

»Da bi namerno želel poškodovati nekoga in ogroziti življenje mojega rivala, to je neumnost.«

Bouhanniju prav veliko ne pomaga dejstvo, da je v pretekli karieri že nabral nekaj črnih pik. Mnogi kolesarski navdušenci zato zahtevajo njegovo glavo in ga želijo doživljenjsko izločiti iz karavane.

»Nisem nasilnež. Sem športnik, ki je pred meseci postal oče, zato mi verjemite, da že samo zaradi otroka, ne bi zavestno tako tvegal. Želel sem le zmagati dirko. Na žalost se je končalo slabo. Zgodila se je nesreča in prisotno je bilo veliko sreče, saj smo se izognili hudim posledicam.«

Jake Stewart velja za enega najbolj perspektivnih šprinterjev v karavani. (vir: twitter)

Francoski kolesar v Stewartu vidi dobrega šprinterja, ki ima pred seboj še dolgo kariero. A zmotil ga je komentar Britanca po njunem incidentu, saj je Stewart povedal, da se mu je med drgnjenjem ob ogrado pred očmi odvilo življenje.

»Kar se tiče Jaka Stewarta, je mlad in bo še sodeloval v šprintih – upam, da še dolgo. A če se mu je pred očmi resnično odvrtelo življenje, kot je rekel v intervjuju, potem mu predlagam, da preneha šprintati.«

»Vsi vemo, kakšno je tveganje. To ni vrtec; včasih pride do padcev, a to je del kolesarstva. Še enkrat ponovim, nikoli nisem želel, da bi povzročil padec. Nikakršne želje nimam, da bi nas postavil v nevarnost.«

Kot rečeno Bouhanni še čaka na odločitev Mednarodne kolesarske zveze, a zdi se, da so mu jo kolesarski navdušenci že izrekli. S svojo potezo je namreč izgubil priljubljenost pri gledalcih, kjer že prej ni kotiral prav visoko. Tudi izjave, kot je zgornja mu ne bodo prav veliko pomagale na poti v srca navijačev.

A Bouhannija to očitno ne moti. Kot pove sam, mu je najpomembnejše to, da se je spravil s samim seboj in se na dirke lahko podaja mirne vesti.

»Imam mirno vest, ne glede na to, kakšna bo odločitev in to mi je najbolj pomembno

Prejšnji članekDve Slovenki v boj s tlakovci Dirke po Flandriji
Naslednji članekKasper Asgreen opravil z Van der Poelom in si privozil prvi spomenik v karieri