Bora-hansgrohe s pomočjo Strave in Zwifta v lov na mlade talente

Nemška zasedba Bora-hansgrohe se želi krepiti za prihodnost. Združila je moč s priznano znamko energijskih pijač Red Bull, s katero bo preko Strave in Zwifta odkrivala nadarjene mlade kolesarje.

Kolesarska moštva vse bolj posegajo po tehnologiji in z njeno pomočjo iščejo naslednjega zvezdnika karavane. Zwift se je v preteklih letih že dokazal kot dobra platforma za odkrivanje talentov, kar želijo moštva vedno bolj izkoristiti.

Tudi Bora-hansgrohe se sedaj obrača na tehnologijo. Skupaj z Red Bullom bodo začeli program imenovan “Red Bull Junior Brothers”, v katerem bodo iskali talentirane kolesarje mlajše od 19 let.

Program se bo začel 1. februarja 2023 in trajal do 31. maja. V tem času bodo kolesarji lahko preko Zwifta ali Strave dokazovali svojo kvaliteto, nato pa bodo člani komisije izbrali najboljše posameznike in jih povabili na avgustovski kolesarski tabor.

Tam bosta dokončno izbrana dva najboljša kolesarja, ki bosta prejela pogodbo z razvojno ekipo Bore-hansghrohe, ekipo Auto Eder, hkrati pa bosta dobila tudi pogodbo Red Bull športnika.

To je prvič, da se je Red Bull priključil kolesarskemu projektu svetovnega formata. Ponosen sem, da so se tega lotili z Boro-hansgrohe,” je ob predstavitvi programa povedal direktor nemške ekipe Ralph Denk.

“Hkrati gre tudi za pomemben mejnik v našem odkrivanju mladih talentov. S pomočjo Red Bull Junior Brothers lahko iščemo talente po celem svetu in dosežemo tudi tiste, ki drugače sploh ne bi sodelovali na dirkah.”

Prejšnji članekNaznanite ga že! Mark Cavendish zopet opažen z Astano Qazaqstan
Naslednji članekV 41. letu umrl nekdanji kolesar Astane Lieuwe Westra