Bob Jungels zaradi poškodbe glave izpušča preostanek ardenskih klasik

Bob Jungels je v nedeljo predčasno končal z dirko Amstel Gold Race, potem ko je ob padcu z glavo močneje udaril v tla. Čeprav poškodba ni preveč resna, pa v francoskem moštvu AG2R Citroen ne želijo ničesar tvegati in Luksemburžana začasno postavljajo na stranski tir.

Bob Jungels (AG2R Citroen) je trdoto tal na nedeljski klasiki Amstel Gold Race občutil potem, ko se je v glavnini dotaknil z Maurijem Vansenenantom (Deceuninck-Quick Step). Dvojica je na tla spravila tudi na koncu tretje uvrščenega Maxa Schachmanna (Bora-hansgrohe).

Schachmann in Vansenenant sta jo odnesla brez hudih posledic in sta z dirko lahko nadaljevala. Veliko slabše pa jo je odnesel Jungels, ki je za nekaj časa obležal na tleh, nato prejel zdravniško pomoč in kasneje sklenil, da dirko predčasno zaključi.

Kasnejši zdravniški pregledi so potrdili, da 28-letnik ni utrpel hujše poškodbe. Kljub temu da še vedno ne kaže nobenih znakov posledic, pa je ekipa po ponedeljkovem treningu sklenila, da Luksemburžana iz preventivnih razlogov začasno izločijo iz dirk.

Jungels bi moral v tem tednu nastopiti na Valonski puščici in Liege-Bastogne-Liegu. Njegovo mesto bo zasedel Lawrence Naesen, Jungelsa pa lahko na dirkah ponovno pričakujemo konec maja, ko se bo udeležil Kriterija Dauphine.

»Zelo sem razočaran, saj sta te dve dirki med najpomembnejšimi dogodki sezone. A trenutno je zame priporočljivo, da ne dirkam na tako zahtevnih dirkah,« je povedal Jungles.

Prejšnji članekPhilippe Gilbert namignil, da leta 2022 končuje kariero
Naslednji članekNa Valonski puščici vse oči usmerjene v Rogliča in Pogačarja