Bo Roglič predal svojega pomočnika Pogačarju?

UAE Emirates si želijo v prihodnje še dodatno okrepiti ekipo okoli Tadeja Pogačarja. Največji italijanski športni časnik La Gazzetta poroča, da naj bi se Arabci zagreli za člana Jumbo-Visme Georga Bennetta.

Novozelandec George Bennett letos preživlja že sedmo leto v nizozemskem moštu, po koncu sezone pa se mu pogodba izteče. Jumbo-Visma mu je letos namenila vlogo kapetana na Dirki po Italiji in s tem pokazala, da ga ne želi izgubiti. A odločitev ni več v njihovih rokah.  

Bennett je v zadnjih letih bil eden zvestejših in pomembnejših gorskih pomočnikov Primoža Rogliča, letos pa sta skupaj dirkala bolj malo. Bennett je zaradi nastopa na Giru izpadel iz moštva za Tour in prav lahko se zgodi, da sta že odvozila zadnjo skupno dirko.

UAE Emirates ima s Tadejem Pogačarjem pogodbo sklenjeno do 2026 in jasno je, da bo Slovenec glavna figura ekipe v prihodnjih letih. Vse bo podrejeno njemu, ekipa okoli njega se že gradi, a vodstvo ekipe želi v svoji sredini še več kvalitetnih kolesarjev.

V preteklih dneh so iz vrst razvojne ekipe Jumbo-Visma medse zvabili Finna Fisher-Blacka, nadobudnega Novozelandca, ki se odlično znajde v gorah. Sedaj si iz nizozemske ekipe želijo pripeljati še njegovega rojaka Bennetta, ki bo v jeseni kariere še vedno lahko zelo uporaben pomočnik.

Bennett je sezono začel z osvojitvijo naslova državnega prvaka, na Giru pa povsem pogorel. (vir: twitter)

Jasno je, da bi bil za Jumbo-Vismo to velik udarec. Bennett ima že vrsto let vlogo enega glavnih pomočnikov na velikih dirkah, nenazadnje je bil dvakrat del osmerice, ki je Rogliču pomagala do skupne zmage na Dirki po Španiji.

Novozelandec je v preteklosti izrazil željo po vodenju ekipe na Grand Touru, a letos na Giru povsem pogorel. Ni jasno, ali mu bo ekipa še kdaj ponudila priložnost, vendar ta ni zagotovljena niti ob prestopu k UAE Emiratesom.

Tadej Pogačar bi bil prihoda Bennetta zagotovo vesel. 31-letnik bi v ekipo prinesel prepotrebne izkušnje za tritedenske dirke, nastopil je namreč že na štirinajstih. Prav tako še vedno lahko aktivno sodeluje pri pomoči v gorah, zaradi česar bi bil eden pomembnejših pomočnikov našega asa.

Prejšnji članekMovistar tik pred podpisom treh kvalitetnih kolesarjev
Naslednji članekMohorič z neverjetno akcijo do etapne zmage, Roglič zašel v težave