Bivši britanski olimpijec osumljen posilstva in napada

Vir: Britanska kolesarska zveza

Britanske oblasti naj bi aretirale upokojenega kolesarja, ki je bil tudi udeleženec Olimpijskih iger. Pridržan je bil zaradi suma posilstva in nespodobnega napada. Policija je za otoški časopis The Mail on Sunday potrdila, da je bil osumljenec zaradi izplačane varščine izpuščen do konca preiskave. Identiteta obtoženega ni bila objavljena zaradi pravnih razlogov.

Britanski mediji poročajo še, da je osumljenec že upokojen, imel pa naj bi vidno vlogo v profesionalnemu kolesarstvu, kjer je sodeloval z nekaterimi največjimi imeni v športu. Neodobravanje tovrstnega ravnanja je izrazila tudi Britanska kolesarska zveza, ki je v preteklosti že požela veliko neodobravanj s strani navijačev, večinoma zaradi presenetljivih odločitev. V začetku jeseni so recimo odsvetovali vožnjo kolesa zaradi pogreba pokojne kraljice Elizabete ll.

Britanska kolesarska zveza je sicer ena najpomembnejših v svetovnem kolesarskem prostoru.

Le kakšen mesec kasneje so spet dvignili prah s podpisom sponzorske pogodbe s ponudnikom nafte in plina, multinacionalko Shell. Več kolesarjev je takrat grozilo s preklicom članstva v kolesarski zvezi, javnost pa je potem rahlo pomiril šestkratni dobitnik zlate olimpijske medalje Sir Chris Hoy, ki je menil, da bi sodelovanje Shella in britanskih kolesarjev ta šport dvignilo višje na interesnem seznamu mnogih velikih svetovnih podjetij.

V preteklosti smo že videli nekaj kolesarjev, ki so bili osumljeni napadov, a v večini primerov imena ostanejo skrita.

Prejšnji članekZaključni kronometer Dirke po Franciji 2024 se bo začel v Monaku
Naslednji članekUCI za kar 35 % zvišuje proračun za boj proti dopingu