BikeExchange pred etapo ugotovil, da so jim ukradli kolesa

V Franciji trenutno poteka manjša dirka Tour de l’Ardeche, kjer pa je zastopanost World Tour ekip precej dobra. Ena izmed njih je zasedba BikeExchanga, a članice ekipe je pred peto etapo čakalo neprijetno presenečenje.

Osebje avstralskega moštva BikeExchange se je pred peto etapo zbudilo in ugotovilo, da v servisnem tovornjaku ni koles. Nepridipravi so se potrudili in povsem izpraznili zalogo moštva. Na pomoč so nato priskočile druge ekipe in kolesarke založile s svojo opremo in jim tako omogočile nastop.

Ane Santesteban je bila najbolje postavljena kolesarka ekipe, pred etapo je zasedala drugo mesto. Prioriteta ekipe je bila, da vsaj njej sestavijo kolo čim bolj podoben originalu. V le nekaj urah so mehaniki uspeli in Španka se je na štartno črto pripeljala z Bianchi Specialissimo, ki je le barvno odstopala od običajnega kolesa.

Ostale kolesarke so se na štartu pojavile po zaslugi preostalih moštev. Movistar, Trek-Segafredo in Liv Racing so prispevali svojo opremo in tako poskrbele, da tekmice ostajajo na dirki.

»Na srečo je ženski peloton poln dobrih ljudi in radi bi izrazili hvaležnost ekipam, ki so nam pomagale spraviti kolesarke na štartno črto, potem ko so bila naša kolesa ukradena,« so pri BikeExchangu zapisali na Twitterju.

Santestebanova je peto etapo končala na šestem mestu in ohranila drugo mesto v skupnem seštevku. Vse nevšečnosti je tako uspela pozabiti in zdržala pri vrhu. Psihično moč tekmovalk je pohvalil tudi športni direktor Alejandro Gonzales-Tablas.

»Ane je prikazala dobro vožnjo in končala na šestem mestu, kljub težavam pred etapo. Še naprej se bo borila za visoko skupno uvrstitev. Hvaležni smo, da je še vedno na dirki in je lahko nastopila na etapi.«

Le dan po neprijetnem dogodku so imeli v ekipi več razloga za veselje. Na novem kolesu, ki je bilo dostavljeno, je Taniel Campbell (BikeExchange) prišla do etapne zmage.

Prejšnji članekSlovenija na svetovno prvenstvo z vsemi močmi, ki jih premore
Naslednji članekContador drži obljubo in se odpravlja na 1600-kilometrsko pot iz Madrida v Milano