Bi po odpovedi kanadskih dirk Primoža Rogliča lahko videli na letošnji Vuelti?

Kanadski organizatorji so sporočili, da bosta zaradi pandemije Covida-19 letos odpovedani Veliki nagradi Quebeca in Montreala. Prav te dve dirki je imel ob zaključku leta v svojem koledarju Primož Roglič, ki ima sedaj »luknjo« ravno v času okoli Dirke po Španiji.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je pred sezono napovedal, da letos ob koncu sezone ne bo branil dvojne krone na Dirki po Španiji, ampak se bo raje posvetil sklopu enodnevnih dirk. Prvi po Tour de Francu in olimpijadi bi bili na vrsti dve kanadski preizkušnji, ki pa so ju organizatorji sedaj odpovedali.

Od konca olimpijskih iger pa do naslednje predvidene dirke v koledarju ima Primož Roglič več kot dva meseca premora. Podobno dolgo bo z dirk odsoten tudi pred Dirko po Franciji, a ta prekinitev je bila načrtovana, tista ob koncu sezone pa ne. Zagotovo bo po odpovedi kanadskih dirk v svoj koledar dodal kakšno preizkušnjo, vprašanje pa je kako zahtevno.

Že iz preteklih let smo vajeni, da Vuelta predstavlja neke vrste »reševalno« dirko za mnoge kolesarje. Roglič v nobenem izmed zadnjih dveh let ni že od začetka sezone načrtoval prihoda v Španijo, a je nato po razočaranju na Giru oziroma Touru svojo sezono »reševal« na Vuelti.

Bo Roglič napadal še tretjo zaporedno zmago na Vuelti? (vir: twitter)

Letošnja situacija je zaradi olimpijskih iger nekoliko posebna, saj je med Tourom in Vuelto za udeležence olimpijade na voljo manj počitka kot pretekla leta. A vseeno je časa dovolj za spodobno regeneracijo in ponoven dvig forme.

Če bi se Roglič odločil za odhod v Španijo, bi tam lahko videli ponoven boj najboljših Slovencev, ki bosta rogove prekrižala že na francoski pentlji. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je namreč že napovedal, da se bo po Touru in olimpijadi odpravil na lov po skupno zmago še na Dirko po Španiji.

Primož Roglič ima sicer poleg Dirke po Franciji v koledarju trenutno še trojček enodnevnih italijanskih preizkušenj v začetku oktobra, ki se bo zaključil s prestižnim spomenikom Po Lombardiji. Tam bo 31-letnik eden glavnih favoritov za zmago.  

Prejšnji članekPreteklost ga ni izučila: Alaphilippe kaznovan zaradi prepoznega jemanja okrepčila iz avtomobila
Naslednji članekJon Aberasturi do etapne zmage, Mohorič topi zaostanek za Pogačarjem