Bernalovo slavje v domovini zamaknjeno zaradi okužbe s Covidom-19

Manj kot teden dni po zmagi na Dirki po Italiji so pri Eganu Bernalu potrdili okužbo s Covidom-19. Kolumbijec se je v teh dneh nameraval vrniti v domovino in tam z rojaki proslaviti zmago, a slovesnost bo morala nekoliko počakati.

Iz tabora Ineos Grenadiersov so sporočili, da so na rednem testiranju ekipe pri Eganu Bernalu potrdili okužbo s Covidom-19, zaradi česar je bil poslan v samoizolacijo. V Monaku, kjer biva ob prihodu v Evropo, bo preživel 14-dnevno karanteno, nato pa se odpravil v Kolumbijo.

Štiriindvajsetletnik trenutno ne namerava nastopiti na nobeni dirki, saj si je po zmagi na Giru vzel čas za daljši počitek. Tega je nameraval delno preživeti tudi v domovini, kjer bi z rojaki proslavil svojo prvo zmago na njemu najbolj ljubi tritedenski dirki.

Kolumbijci so znani kot strastni navdušenci kolesarstva, pogosto jih lahko vidimo ob cestišču, ko spodbujajo svoje kolesarje. Tudi letos na Giru jih je bilo veliko, še posebej v Milanu, kjer so prišli pozdravit svojega zmagovalca.

V domovini bodo morali Kolumbijci počakati še nekaj časa, preden se bodo lahko poklonili svojemu junaku. Pri Ineos Grenadiersih so že potrdili, da okužba na odhod Bernala v Južno Ameriko ne vpliva in da se bo tja podal, takoj ko mu bodo to dopuščale zdravstvene razmere.

Egan Bernal se po zmagi na Giru spogleduje še z drugo tritedensko dirko letos. Izpustil bo Dirko po Franciji, a se nato podal na Dirko po Španiji, kjer bo ob Adamu Yatesu in Richardu Carapazu zavzel vlogo sokapetana. Če bi 24-letniku uspelo slaviti tudi na Vuelti, bi postal šele osmi kolesar v zgodovini, ki bi se podpisal pod skupno zmago na vseh treh Grand Tourih.  

Prejšnji članekMark Padun presenetil favorite, Richie Porte skočil na vrh
Naslednji članekKolesarji bodo formo pilili na Dirki po Švici