Bernal po današnji etapi zadovoljen: »Želim imeti dobre noge za kronometer«

Egan Bernal je danes izgubil pol minute prednosti, ki jo je imel pred Simonom Yatesom, a se s tem ne obremenjuje. S svojo vožnjo je več kot zadovoljen, saj je uspel prihraniti nekaj moči pred ključnima etapama.

Egan Bernal (Ineos Grenadiers) se je v zadnji teden Dirke po Italiji podal z dobrima dvema minutama prednosti pred Damianom Carusom (Bahrain Victorious) in več kot štirimi pred Simonom Yatesom (BikeExchange), ki se sedaj kaže kot njegov glavni tekmec.

Ogromna prednost je Bernalu omogočala, da dirka nekoliko bolj konservativno, kar je v preteklih dneh tudi javno napovedal. Po prvih težavah na sredini etapi, ko je napram Yatesu izgubil skoraj minuto, so mnogi privzdignili obrvi, a Kolumbijec ohranja mirno kri in pravi, da je prednost še vedno zadostna.

Danes je na zaključnem vzponu zopet izgubil stik z napadajočim Yatesom, a je v družbi ekipnih kolegov uspel ohraniti varno razdaljo, ki ni resneje ogrozila njegovega vodstva. V cilju je zaostal 28 sekund, a prednost pred Yatesom je še vedno skoraj tri minute. Nekoliko bližje Bernalu je Caruso, ki pa ga mnogi ne vidijo kot resno grožnjo Kolumbijcu, saj je na težkem terenu Bernal močnejši.

Po drugi zaporedni gorski etapi, kjer je Bernal izgubil čas v primerjavi z Yatesom, je član Ineos Grenadiersov še vedno zelo zadovoljen s svojo formo.

»Počutil sem se zelo dobro in mislim, da sem dosegel dobre številke. Zadovoljen sem s svojim vzponom. Jasno, danes je bil Yates najboljši, a s svojo formo sem zelo zadovoljen,« je v cilju povedal Bernal.

Jutri lahko pričakujemo napade Carusa in Yatesa, česar se zaveda tudi Bernal. Upa, da bo v podobni dnevni formi kot danes in bo pred zaključnim kronometrom ohranil dovolj prednosti za miren zaključek dirke.

»Upam, da bom imel takšne noge kot danes. Počutil sem se dobro, jutri upam, da bom imel na višini podobne občutke kot danes in da bom lahko nadziral razliko do dveh fantov na stopničkah. Upam, da bom tudi po jutrišnjem dnevu v rožnatem.«

»Zares sem vesel. Imam nekaj časa s katerim se lahko igram, želim si le dobre noge za kronometer in vse bo v redu. Počutim se dobro.«

Prejšnji članekYates z etapno zmago odščipnil nekaj sekund Bernalu, ki povečuje prednost pred Carusom
Naslednji članekPrihaja druga sezona Movistarjeve televizijske serije