Benoit Cosnefroy do uspeha kariere, Tratnik najboljši Slovenec

Benoit Cosnefroy je (presenetljivi) zmagovalec Velike nagrade Quebeca. S pogumno akcijo v zadnjih dveh kilometrih se je otresel vseh favoritov, ki so se morali sprijazniti z bojem za drugo mesto. Na dirki so nastopili štirje Slovenci. Med njimi je bil najboljši Jan Tratnik, ki je končal na 12. mestu.

Po dveh letih premora se je kolesarstvo najvišje ravni znova vrnilo v Kanado. Paket dveh enodnevnih dirk je otvorila Velika nagrada Quebeca. Na njej je vloga favorita pripadala vzdržljivim šprinterjem, a na koncu je vse presenetil Benoit Cosnefroy (AG2R Citroen).

Francoz je izkoristil prvotno neodločnost favoritov, ki niso nemudoma zadušili njegovega napada. Z napadom je poskusil dva kilometra do cilja, ko se je dirka še zadnjič povzpela na kratek, a strm vzpon Glacis.

Po prehodu vrha je član AG2R Citroena ohranjal visok tempo in kljub velikemu trudu v ozadju je njegova prednost nekaj sekund ostajala. V lovu je bila aktivna predvsem Jumbo-Visma, ki je pripravljala teren Woutu van Aertu, a Belgijec danes do svoje priložnosti ni prišel.

Cosnefroy je v cilj prišel 4 sekunde pred glavnino. V šprintu za drugo mesto je bil nato najmočnejši Michael Matthews (BikeExchange-Jayco), tretji pa je bil Biniam Girmay (Intermarche-Wanty-Gobert).

Slovenci smo na dirki pesti stiskali za štiri rojake. Najbolje se je odrezal Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je v cilj prišel z glavnino na 16. mestu. V glavnini je končal tudi Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki je zasedel 24. mesto.

Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je že pred dirko napovedal, da ne bo dirkal na rezultat. Posledično je v zaključku nekoliko zaostal in v cilj prišel z zamudo 1:20, kar je zadostovalo za 54. mesto. Še tretji član Bahrain Victoriousa Matevž Govekar pa dirke ni končal.

Prejšnji članekMads Pedersen se je podpisal pod hat-trick zmag na letošnji Dirki po Španiji
Naslednji članekFred Wright in Bahrain Victorious odgovorila na obtožbe Jumbo-Visme