Ben O’Connor z etapno zmago prevzel skupno vodstvo

Avstralec Ben O’Connor je s samostojnim napadom na zadnjem vzponu prišel do pomembne zmage, s katero si je pripravil izvrstno izhodišče za naskok na končno zmago.

Prva gorska etapa na Dirki po Kataloniji se je končala z dolgim zaključnim vzponom. Pričakovano se je prav tam odločalo o zmagovalcu, nekoliko manj pričakovan pa je način, na katerega je Ben O’Connor (AG2R Citroen) prišel do zmage.

Avstralec je preizkusil svojo srečo z napadom dobrih sedem kilometrov od cilja, ko je bil pred njim še skoraj celoten zadnji klanec. V pogumni akciji si je privozil lepo prednost, ki se je proti vrhu začela topiti, a povsem stopila se ni.

V cilj je 26-letnik, ki se je na kolesarski sceni uveljavil na lanski Dirki po Franciji, zapeljal šest sekund pred zasledovalci. Drugo mesto je danes osvojil Juan Ayuso (UAE Emirates), tretji pa je bil Nairo Quintana (Arkea Samsic).

Tudi v skupnem seštevku je razpored na vrhu enak. O’Connor ima 10 sekund naskoka pred Ayusom in še dve več pred Quintano.

Za mano je težek mesec, v katerem sem hudo zbolel, zato je neverjetno, da sem lahko prišel sem in zmagal. Vsako leto si rečem, da bom osvojil vsaj eno zmago in lepo je, ko da mi je to uspelo že zgodaj v sezoni,” je povedal O’Connor.

“Že cel teden sem zelo samozavesten, saj čutim, da sem v dobri formi. Nisem pričakoval, da mi bo uspel s samostojnim napadom. Upal sem, da mi bo nekaj fantov sledilo, a na koncu sem moral iti sam. imel sem srečo, da sem zdržal.”

Prejšnji članekLachlan Morton za pomoč Ukrajini odkolesaril na poljsko-ukrajinsko mejo
Naslednji članekDirka spremenila svoje ime, saj ne želi biti povezana z dogajanjem v Ukrajini