Bauke Mollema uspešno zbežal do svoje druge etapne zmage na Dirki po Franciji

Nizozemec Bauke Mollema je s samostojno akcijo 42 kilometrov pred ciljem storil dovolj, da se je znebil preostalih ubežnikov in prišel do etapne zmage. Po številnih poskusih mu je danes naposled le uspelo.

Uvod v etapo je bil peklenski, ogromno kolesarjev, ki lovijo etapne uspehe, so si označili današnji dan in skušali priti v beg. Kar 80 kilometrov je trajalo, da se je izoblikovala manjša skupinica, ki jo je glavnina izpustila v ospredje in ji omogočila boj za današnje slavje.

Štirinajst kolesarjev si je v ospredju privozilo okoli pet minut prednosti, medtem ko je zasedba UAE Emiratesov v ozadju mirno nadzorovala potek dirke. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je tako po hitrem uvodu lahko nekoliko predahnil in imel v nadaljevanju relativno lahek dan.

Jasno je bilo, da ubežniki v cilj ne bodo prišli skupaj, vprašanje je bilo le, kdaj se bodo napadi začeli. Prvega smo videli 42 kilometrov pred ciljem, ko je udaril Bauke Mollema (Trek-Segafredo) in prišel do nekaj sekund prednosti.

Tekmeci na napad Nizozemca niso odreagirali in ko so dojeli, da Mollema lahko vztraja vse do cilja, je bilo prepozno. Zadnji vzpon dneva je zasledovalcem ponujal še zadnjo priložnost, da bi ujeli 34-letnika, a ta je bil dovolj močen, da je vse do vrha zdržal v ospredju in zmaga je bila na dosegu roke.

Zasledovalci so se sprijaznili z bojem za drugo mesto. Še največ motivacije je imel v ozadju Giullaume Martin (Cofidis), saj se je v skupnem seštevku povzpel celo na drugo mesto in je želel ustvariti čim večjo razliko.

Mollema je v cilj prišel dobro minuto pred Patrickom Konradom (Bora-hansgrohe), ki je dobil šprint proti Sergiu Higuiti (EF Education-Nippo).

Tadej Pogačar je v cilj prišel v glavnini, slabih šest minut za zmagovalcem. V skupnem seštevku se mu je najbolj približal Guillaume Martin, ki je skočil na drugo mesto in ima 4:04 zaostanka. Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) je tretji, zaostaja 5:18.

Prejšnji članekJai Hindley na radarju Bore-hansgrohe, ki se ji sprošča proračun
Naslednji članekAshleigh Moolman-Pasio na italijansko-slovenski meji do uspeha kariere