Bahrain Victorious se vrača k rdeči barvi dresov

Po odhodu McLarena kot glavnega sponzorja bahrajnske ekipe je bilo jasno, da se bo barvna shema moštva dodobra spremenila. Danes so predstavili nov dres, na katerem je dosedanjo oranžno barvo nadomestila rdeča.

Dres je dodobra spremenjen. Najbolj očitna je seveda sprememba barve, a sam dizajn dresa ostaja podoben. Več sprememb pa je narejenih na področjih, ki jih sprva ne opazimo. Opremljevalec ekipe v novi sezoni ne bo več Le Col, nadomestilo ga bo italijansko podjetje Nalini. V objavi za javnost so napovedali, da sta sprememba imena in nov dres »del spremembe strateške smeri.«

Preko prsi bodo imeli kolesarji natisnjen logotip Bapca. Gre za bahrajnsko naftno podjetje, ki je v lasti države, ki je še vedno glavni sponzor kolesarske ekipe.

Bahrain Victoriuous se po pestrem letu počasi vrača na stare tirnice. Pandemija koronavirusa jih je močno prizadela, saj so morali zaradi finančnih težav zmanjševati plače članom moštva. Iz istega razloga je že sredi sezone svoj odhod z mesta glavnega sponzorja napovedal McLaren. Veliko bolj presenetljiv pa je bil nenaden odhod direktorja Roda Ellingwortha, ki se je po letu in pol poslovil ter se vrnil v Ineos.

Kljub mnogim spremembam pa moštvo še naprej ostaja zelo slovensko. Sicer smo izgubili dva predstavnika, saj nove pogodbe nista dobila Grega Bole in Luka Pibernik. Slovenska kvota kolesarjev se je tako zmanjšala na tri, v prihodnji sezoni bodo naše barve branili Jan Tratnik, Matej Mohorič in Domen Novak. Tudi direktor Milan Eržen ostaja v moštvu.

V novi sezoni bo moštvu zopet poveljeval Mikel Landa, ki bo naskakoval dober rezultat na Dirki po Franciji, želi pa si odpeljati še eno tritedensko dirko. Katera bo to še ni jasno, saj pri Bahrain Victoriousu še čakajo na razkritje trase Dirke po Italiji.

Prejšnji članekAG2R Citroen bo naslednje leto lovil Juliana Alaphilippa
Naslednji članekOkoljevarstveniki v Belgiji uničili šest vozil Ineosa