Avtomobil na treningu zbil Rubena Guerreira

Ruben Guerreiro je med treningom na Portugalskem doživel prometno nesrečo. Voznica avtomobila je izsilila prednost in Portugalec se je znašel na tleh. Zlomil si je ključnico, zaradi česar bo danes prestal operacijo.

Guerreiro je nase prvič opozoril na letošnji Dirki po Italiji. Privozil si je sploh prvo etapno zmago na Grand Touru, na koncu pa celo oblekel majico najboljšega hribolazca. Sedaj upa, da bo v prihodnji sezoni dobil več priložnosti za lov na lastne dosežke, a priprave na novo tekmovalno leto so se prekinile, še preden so se dobro začele.

Član EF Education-Nippa je s skupino prijateljev treniral na domačih cestah Portugalske, ko mu je pot prekrižal avtomobil. Nesreča je bila neizogibna, Guerreiro se je znašel na tleh in si zlomil ključnico.

»Treniral sem s prijatelji, vključno z Rafaelom Reisom, v Vendas Novasu, ko je avtomobil pripeljal nasproti in zavil levo, brez upoštevanja cestnih predpisov. Nesreča je bila neizogibna,« je dogodek opisal 26-letnik.

 »Ne vem, ali nas je voznica spregledala, ali je zgolj mislila, da bo lahko zavila brez težav. Resnica je taka, da se je nesreča zgodila in gospodična je priznala krivdo. Odpeljali so me v bolnišnico v Evori, kjer so potrdili zlom in me bodo danes operirali, če ne bo prišlo do sprememb zaradi prazničnega obdobja

Portugalec je v Milanu oblekel majico najboljšega hribolazca. vir: twitter)

Po napovedih zdravnikov bo Portugalec moral počivati dva tedna, nato pa bo lahko prve kilometre naredil na trenažerju. Povratek k zunanjim treningom pričakuje v drugi polovici januarja.

Guerreiro je potrdil svoj koledar dirk na začetku nove sezone. To bo otvoril na UAE Touru, ki bo na sporedu med 23. in 29. februarjem. Sprva je nameraval nastopiti na domači dirki Volta ao Algarve, a ekipa EF Education-Nippo tam ne bo nastopala.

Še pred začetkom sezone se bo Portugalec z ekipo odpravil na dva pripravljalna kampa v Girono. Prav tam bo ekipa dokončno določila razpored dirk za vsakega posameznika. Guerreiro si v prihajajoči sezoni želi nastopiti na dveh Grand Tourih, a to bo v veliki meri odvisno od razporeda dirk prvega zvezdnika ekipe Rigoberta Urana.

»Naslednje leto bi rad odvozil dva Grand Toura, a vse je odvisno od razporeda Rigoberta Urana. Za zdaj vem le, da mi bo ekipa namenila vlogo vodje na nekaterih petdnevnih dirkah,« je še dodal 26-letnik.

Prejšnji članekRoglič hitro zaključil z nastopi, slavila Almeida in Swift
Naslednji članekOdkritje nafte in zmaga Tadeja Pogačarja – najpomembnejša dogodka v zgodovini Abu Dabija