Avtomobil BikeExchanga zbil kolesarja Deceunicnk-Quick Stepa

Šesta etapa Dirke po Italiji je prinesla redko videno situacijo. Med etapo se je namreč ekipni avtomobil BikeExchanga zaletel v zadek Pieterja Serryja in ga zbil na tla.

Dvanajst kilometrov pred ciljem je bila glavnina že močno zredčena in kolesarji so odpadali eden za drugim. Med »odpadniki« je bil tudi Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step), ki je izgubil stik z glavnino in počasi polzel proti karavani avtomobilov.

Serry se je pomaknil na levi del cestišča in desno stran pustil povsem prazno. Mimo je prišel avtomobil direktorja dirka, kateremu se je ob bok zapeljal avtomobil BikeExchanga in preko okna izmenjal nekaj stvari.

Prav menjava pa je športnemu direktorju avstralskega moštva Genu Batesu za nekaj sekund vzela prepotrebno pozornost. Ob počasni vožnji namreč ni videl nazadujočega Serryja, kateremu se je zaletel v zadnje kolo in ga spravil na tla.

Le nekaj sekund po padcu je na cestišču zavladal kaos. Avtomobil BikeExchanga se je ustavil in Bates je stopil do Serryja, ki se je upravičeno jezil na Avstralca. Kmalu se je ob svojem kolesarju ustavilo ekipno vozilo Deceuninck-Quick Stepa in oskrbelo nesrečnega Serryja ter ga spravilo nazaj na kolo. Belgijec je nato uspešno končal z etapo.

Gene Bates se je po koncu etape opravičil Pieteru Serryju. Ali je bojna sekira tako zakopana bomo videli v prihodnjih dneh, zanimivo pa bo spremljati odzive šefa belgijske ekipe Patricka Lefevereja, ki je v podobnih situacijah ponavadi ne hrani z besedami.  

Prejšnji članekValter v rožnati majici, Mader zmagovalec etape ter hudi boji na klanec v šesti etapi Gira
Naslednji članekŠportni direktor BikeExchanga izključen z Dirke po Italiji