Annemiek van Vleuten z ‘garažno razprodajo’ zbrala 17.000 € za dobrodelne namene

Annemiek van Vleuten je minuli konec tedna v Wegeningenu na Nizozemskem organizirala ‘garažno razprodajo’, s katero je zbirala denar za dve dobrodelni organizaciji. Na voljo so bili številni kosi kolesarske opreme, ki jo je Nizozemka uporabljala tekom leta.

Še tretje leto zapored je nizozemska zvezdnica Annemiek van Vleuten zbirala denar za dobrodelne namene s prodajo svoje kolesarske opreme. Letos je zbrala kar 17.000 €, kar je skoraj toliko kot v preteklih dveh letih skupaj (10.000 € in 8.500 €).

Nizozemka je ‘garažno razprodajo’ organizirala v lokalni kolesarski trgovini, kamor je letos prišlo več kot 200 ljudi. Ti so razgrabili vso opremo, ki je bila na voljo, od starih dresov do druge kolesarske opreme. Največ zanimanja so poželi vodilni dresi z dirk, kot so Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Dirka Španiji in preostalih pomembnih World Tour preizkušen.

Najdražje so se prodali prav nekateri dresi, ki so jih kolesarski navdušenci kupovali tudi za 1000 €. Poleg prodaje opreme je Van Vleuten denar zbirala tudi s srečevanjem navijačev. Za srečanje, avtogram in fotografijo z zvezdnico je bilo potrebno plačati 10 €.

Na koncu dneva je tako Nizozemka uspela zbrati 17.000 €, ki jih bo razdelila med dve dobrodelni organizaciji. Del zneska bo prejela fundacija Amy Pieters, del pa Bikes4Masai, ki pomaga z nakupom in dobavo koles Masajem v Keniji.

To je super kul. To sem že organizirala tukaj, vendar je letos zagotovo največja udeležba,” je povedala zvezdnica, ki je razložila tudi, zakaj se je odločila za fundacijo Bikes4Masai.

“Občasno morajo hoditi v šolo tudi po 20 kilometrov. Skušamo jim kupiti kolesa, zato da bodo šli v šolo. Lepo je, da so vsi dobrodušni. To me veseli.”

Nad dogodkom je bil navdušen tudi lastnik kolesarske trgovine, ki ga veseli, da je lahko del lepe zgodbe.

Lepo je, ko vidiš priti toliko ljudi, čeprav morda niso potencialne stranke za mojo trgovino. To so pravi kolesarski navdušenci in mi ne prodajamo visokocenovnih dirkaških koles. A to ne spremeni dejstva, da je tovrsten vrvež vedno dober v poslu,” je povedal Roel Peerenboom.  

Prejšnji članekNairo Quintana bi se lahko vrnil v Movistar
Naslednji članekKako pogosto moram kalibrirati pametni trenažer?