Annemiek van Vleuten povozila tekmice in prišla do zlatega odličja

Nizozemka Annemiek van Vleuten je prepričljivo opravila z razgibano traso posamične vožnje na čas in slavila z veliko prednostjo pred najbližjimi zasledovalkami.

Annemiek van Vleuten (Nizozemska) danes prave konkurence ni imela. Razočaranje s cestne dirke je uporabila za motivacijo in v bitki s časom povsem strla vse tekmice ter si tako privozila svojo sploh prvo olimpijsko zlato kolajno.

Nizozemka je bila na 22,1 kilometra dolgi progi najhitrejša od samega štarta naprej, prav na vsakem vmesnem času je postavila najboljši čas. Vzponi in spusti ji večjih težav niso predstavljali, tudi vreme ji je bilo naklonjeno in v cilj je prišla skoraj minuto hitreje kot najbližja zasledovalka.

»Po cestni dirki sem vedela, da sem v super, super formi. Vsi so govorili o vsem drugem in kaj se je dogajalo na cesti dirki,« je po zmagi povedala Nizozemka, ki je na cestni preizkušnji osvojila srebro, čeprav je sprva mislila, da se veseli zlata.

»Skoraj nihče ni govoril o predstavi, ki sem jo prikazala na cesti. Če bi z njo osvojila zlato medaljo, bi vsi govorili, da sem imela izjemno dirko. Izključila sem se z družabnih omrežij in v ekipi smo ocenili položaj.«

»Sporočilo, ki sem si ga po cestni dirki ponavljala v glavi, je bilo, da sem v super formi in da sem boljša kot kadarkoli prej. Nisem gledala Twitterja, nisem preverjala družabnih omrežij, sporočilo sem le dodala v pripravo,« je še dodala.

Drugega mesta se veseli Švicarka Marlen Reusser, ki je uspela streti Anno van der Breggen (Nizozemska). Aktualna svetovna prvakinja Van der Breggenova je na dirko vstopila kot glavna favoritinja, a imela zaradi organizatorjev težave že na treningu, tudi danes pa ni prikazala predstave, ki so jo krasile na zadnjih kronometrskih preizkušnjah. Kljub temu je lahko zadovoljna, zlatu s cestne dirke iz Ria je tako dodala še bron.

Na dirki žal ni nastopila nobena Slovenka.

Prejšnji članekŠtartni časi olimpijske vožnje na čas
Naslednji članekPrimož Roglič je olimpijski prvak!