Annemiek van Vleuten kljub zlomljenemu komolcu v boj za naslov svetovne prvakinje

Iz nizozemskega tabora so sporočili, da je Annemiek van Vleuten dobila zeleno luč za nastop na sobotni cestni dirki svetovnega prvenstva. Njen nastop je dolgo časa visel v zraku, potem ko je v sredo grdo padla in si zlomila komolec.

Skoraj neverjetno se zdi, da je Annemiek van Vleuten v le treh dneh zlom komolca sanirala do te mere, da lahko nastopi na sobotni dirki. Jasno, njena poškodba še ni pozdravljena, a je zaceljena do te mere, da lahko na kolesu preživi napor 164-kilometrske preizkušnje.

Spomnimo, da je Nizozemka v sredo nekaj sekund po začetku nastopa v mešanem kronometru izgubila ravnotežje in grdo padla. Takoj je bilo jasno, da je utrpela hujšo poškodbo komolca, kar je kasneje potrdilo rentgensko slikanje. Zdravniki so postavili diagnozo zloma komolca, a njenega nastopa na sobotni dirki niso prepovedali.

Nesrečen padec na kronometru ji je pustil posledice. (vir: twitter)

Upanje pri 39-letni kolesarki tako ni ugasnilo, prav tako je tudi v nizozemski reprezentanci niso prečrtali s štartne liste. Povedali so, da bodo počakali na odločitev zdravnikov, ki so ji dan pred dirko uradno prižgali zeleno luč.

Zelo vesela novica iz Wollongonga: Annemiek van Vleuten bo nastopila na cestni dirki svetovnega prvenstva to soboto,” se je bral uradni zapis nizozemske kolesarske zveze.

“Zadnje testiranje danes je razkrilo, da je bilo okrevanje zadostno, da lahko nastopi.”

Nizozemka bo tako lovila že svoj četrti naslov svetovne prvakinje, drugega na cestni dirki. Prav tako želi letošnji sila uspešni sezoni postaviti piko na i. Do sedaj se je namreč že podpisala pod zmago na Dirki po Italiji, Dirki po Franciji in Dirki po Španiji.

Pot na vrh pa bo vseeno zelo težka, saj na dirki jasno ne bo 100-odstotna. To je razkril že četrtkov trening, na katerem je čutila bolečine v roki. Te so ji preprečevale vožnjo v stoje, ki bo na strmem vzponu na goro Pleasant ključna.

Nizozemska tudi ob morebitni slabši predstavi Van Vleuten pričakuje naslov svetovne prvakinje. V svojih vrstah imajo namreč še številna orožja. V prvi vrsti gre izpostaviti Ellen Van Dijk, Marianne Vos in Demi Vollering.

Prejšnji članekMatevž Govekar do 9. mesta na svetovnem prvenstvu
Naslednji članekNeverjetna Van Vleuten s poškodbo do naslova svetovne prvakinje