Anna van der Breggen pometla s konkurenco in skočila v rožnato majico

Svetovna prvakinja Anna van der Breggen je že drugi dan Gira Donne pokazala, da je kljub napovedani upokojitvi še vedno ena najboljših kolesark v karavani. Na zaključnem vzponu je pometla s konkurenco in ciljno črto prečkala z več kot minuto prednosti.

Po včerajšnji zmagi na ekipni vožnji na časa je rožnato majico danes branila zasedba Trek-Segafreda, a Anna van der Breggen (SD Worx) je imela le osem sekund zaostanka in jasno je bilo, da bo poskusila z napadom. Dočakali smo ga na zaključnem vzponu, ko je bilo do cilja še sedem kilometrov.

Napadu Van der Breggenove je sledila moštvena kolegica Ashleigh Moolman, v ozadju pa je v zasledovalni skupinici vozil še ena članica SD Worxa Demi Vollering. Van der Breggenova je bila danes razred zase in kmalu se je znebila tudi Moolmanove in sama nadaljevala proti vrhu.

Iz metra v meter je povečevala svojo prednost, nobena izmed tekmic ji ni bila niti blizu in ciljno črto je prečkala z minuto in 22 sekundami prednosti pred Moolmanovo, trojno zmago ekipe pa je s tretjim mestom dopolnila Volleringova.

Vse tri kolesarke so tudi v skupnem seštevku skočile na prva tri mesta. Van der Breggenova ima pred Moolmanovo 1:26 prednosti, pred Elizabeth Deignan (Trek-Segafredo), ki zaseda četrto mesto in je prva izmed tekmovalk, ki niso članice SD Worka, pa vodi že 3:31.

Jutri kolesarke čaka mirnejši dan, na 135-kilometrski trasi se bodo podale preko štirih vzponov tretje kategorije, a zadnji kilometri so povsem ravni, zato lahko pričakujemo šprint glavnine.

Prejšnji članekTadej Pogačar se je strgal z verige, oblači se v rumeno majico
Naslednji članekPrimoža Rogliča v Tignesu čakata Lora in Lev