Anna van der Breggen na kronometru še povečala prednost v skupnem seštevku

Četrta etapa Gira Donne je postregla še z drugo vožnjo na čas, po uvodni ekipni so se tokrat kolesarke v boj s štoparico podale same. Dominirala je Anna van der Breggen, ki je še povečala prednost v skupnem seštevku.

Kratka, le 11,2 kilometra dolga trasa je bila vse prej kot lahka. V drugi polovici se je močno vzpela, kolesarke so morale premagati kar 500 višinskih metrov in na vrhu razpredelnice smo pričakovali tekmovalke, ki se poleg kronometra, dobro znajdejo tudi v vožnji navkreber.

Če so na uvodnem ekipnem kronometru kolesarke SD Worxa osvojile drugo mesto, pa so tokrat povsem dominirale. Osvojile so kar tri izmed prvih štirih mest, na sam vrh pa se je zavihtela Anna van der Breggen (SD Worx) in tako še dodatno povečala že tako veliko prednost.

Nosilka rožnate majice je bila danes za korak pred vsemi tekmicami. S traso je opravila v 24 minutah in 57 sekundah, kar je 1:06 hitreje od sotekmovalke Demi Vollering (SD Worx) in še enajst sekund bolje od Grace Brown (BikeExchange).

Van der Breggenova v skupnem seštevku premočno vodi in se pelje drugi zaporedni skupni zmagi naproti. Najbližja zasledovalka po današnjem četrtem mestu še naprej ostaja klubska kolegica Ashleigh Moolman (SD Worx), ki zaostaja 2:51. Na tretjem mestu je še ena članica nizozemske ekipe Demi Vollering, njen zaostanek se je povečal na 3:03.

Jutri je na sporedu ravninska etapa, ki se na 120 kilometrih ne dvigne za več kot sto višinskih metrov. V cilju pričakujemo šprint glavnine, kjer bo drugo etapno zmago lovila Marianne Vos (Jumbo-Visma).

Prejšnji članekTekmeci priznavajo, da Tadej Pogačar vozi drugo dirko kot oni sami
Naslednji članekANKETA: Kaj vam bo ostalo v spominu po podaljšanem prvem tednu dirkanja?