Anna van der Breggen do sedme zaporedne zmage na Valonski puščici

Anna van der Breggen je na zaključnem vzponu Mur de Huy obračunala s tekmicami in se še sedmič zapored podpisala pod zmago na Valonski puščici.

Nizozemka Anna van der Breggen (SD Worx) je na Valonski puščici nepremagljiva. Prvič je slavila že leta 2015 in nato zmagala na vseh kasnejših izvedbah, vključno z današnjo. Ta je bila njena zadnja, saj se po sezoni poslavlja od profesionalnega dirkanja.

Kot pričakovano se je o zmagovalki tudi tokrat odločalo na zadnjem vzponu dneva. Na kratek, a izjemno strm klanec Mur de Huy je skupaj pripeljalo pet kolesark, med katerimi pa so se že kmalu začele ustvarjati razlike.

Najprej si je prednost uspela privoziti Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM), slediti pa ji je uspela le Van der Breggenova, medtem ko so Annemiek van Vleuten (Movistar), Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) in Mavi Garcia (Ale BTC Ljubljana) začele zaostajati.

Izrazi na obrazu so kazali na to, da so vse kolesarke prešle v »rdeče polje«. Še najbolj mirna je bila ob vzpenjanju Van der Breggenova, ki je vozila v svojem tempu in s sedeža prvič vstala šele dvesto metrov do cilja. Nizozemka je mirno čakala v zavetrju Niewiadome in jo nato tik pred ciljem obšla ter se odpeljala proti vnovični zmagi.

Drugo mesto je zasedla Niewiadoma, ki letos dirka zelo dobro, a se ji prva zmaga še izmika. Do tretjega mesta je v napetem šprintu tik pred ciljno črto prišla Longo Borghinijeva, četrta pa je bila Van Vleutenova. V najbolj slovenski ženski ekipi se veselijo petega mesta Mavi Garcie.

Prejšnji članekPogačarja in Polanca ne bo na štartu Valonske puščice, v ekipi dva okužena člana
Naslednji članekRoglič napadel nekaj metrov prezgodaj, slavje mu je preprečil Alaphilippe