Andreas Leknessund na drugi etapi Dirke po Švici do uspeha kariere

Druga etapa Dirke po Švici je pripadla ubežniku Andreasu Leknessundu, ki je v ozadju zadržal glavnino in prišel do uspeha kariere. V majici vodilnega ostaja včerajšnji zmagovalec Stephen Williams.

Osrednja tema kolesarskega ponedeljka je presenetljiva zmaga ubežnika Andreasa Leknessunda (DSM) na drugi etapi Dirke po Švici. Norvežan je kot edini član desetčlanske ubežne skupine zdržal do cilja in presenetil karavano v ozadju.

Že zgodaj se je iz glavnine odcepila ubežna skupina, ki si je privozila udobno prednost, ki pa še zdaleč ni že v naprej odločila razplet etape. Glavnina si je namreč želela etapne zmage, a kaj, ko je bil danes Leknessund dobro razpoložen.

Norvežan je sotrpine v begu napadel na zadnjem vzponu dneva, ki je cilj dosegel 15 kilometrov do cilja. Glavnina je kmalu ujela odpadle člane skupine, medtem ko se je Leknessund pogumno spuščal proti dolini in na zadnjih ravninskih kilometrih v kronometrskem slogu grizel proti cilju.

Po slabih petih urah dirkanja je prevozil ciljno črto – osamljen, z naskokom 38 sekund pred glavnino. Privozil si je tretjo zmago v karieri in sploh prvo na klubski ravni. Obe pretekli sta bili namreč doseženi na državnem prvenstvu v kronometru.

Norvežan si je danes privozil lepo prednost pred glavnino, a je celo nekaj več zaostanka nabral na prvi etapi. V skupnem seštevku je tako skočil na četrto mesto, na vrhu pa še naprej ostaja Stephen Williams (Bahrain Victorious).

Prejšnji članekUAE Emirates in Bahrain Victorious potrdili zasedbo za dirko Po Sloveniji, v njej vsi Slovenci
Naslednji članekAlberto Bettiol zmotno slavil zmago, ki jo je že odnesel ubežnik