Andre Greipel naznanil upokojitev po koncu sezone

PONTIVY, FRANCE - JUNE 28: André Greipel of Germany and Team Israel Start-Up Nation at arrival during the 108th Tour de France 2021, Stage 3 a 182,9km stage from Lorient to Pontivy / @LeTour / #TDF2021 / on June 28, 2021 in Pontivy, France. (Photo by Benoit Tessier - Pool/Getty Images)

Lahko že rečemo legendarni nemški šprinter Andre Greipel, član ekipe Israel StartUp Nation je oznanil, da bo po koncu sezone končal svojo bogato športno pot.

16 let bo trajala kariera Gorile, ki je sicer sprva načrtoval, da bo kariero končal po sezoni 2022, ko mu poteče pogodba z Israel StartUp Nation, a je z upokojitvijo pohitel.

“Torej, jutri bom odpeljal svojo zadnjo etapo na Dirki po Franciji, po letošnji sezoni bom tudi končal kariero. Zelo sem zadovoljen nad tem, kar sem dosegel skupaj z vsemi ekipnimi kolegi in osebjem. Brez njih in moje družine ne bi dosegel tega, kar sem,” pravi Greipel, ki pravi, da si želi preživeti več časa s svojo družino, a vseeno ostati v športu pa čeprav še nima jasnih planov.

Greipel je čisti šprinter z veliko mišične mase. V svoji karieri je osvojil 158 zmag, kar je največ med vsemi aktivnimi kolesarji. Po dveh letih suše je Gorila letos spet stopil na sceno. Zmagal je etapo na Dirki po Andaluciji ter dobil enodnevno dirko Trofeo Alcudia.

Definitivno je Nemec pustil vtis v kolesarstvu, dobil je 11 etap na Touru, 7 etap na Giru ter 4 etape na Vuelti. Na letošnji Dirki po Franciji se je Greipel dokaj dostojno boril, prišel je čez vse gorske etape in se štirikrat uvrstil med prvo deseterico. Seveda, ta članek je bil napisan pred zadnjo etapo na Elizejskih poljanah.

Prejšnji članekMark Cavendish stresel jezo na mehanika, a potezo nato obžaloval
Naslednji članekPogačar z osmim mestom potrdil skupno zmago, etapa v roke Van Aerta