Alpecin-Fenix s posebnimi dresi počastil Van der Poelovega dedka Raymonda Poulidorja

Eden najbolj popularnih francoskih kolesarjev vseh časov Raymond Poulidor je navdih za nove drese Alpecin-Fenixa, kjer je glavni zvezdnik prav Poulidorov vnuk Mathieu van der Poel.

Na Dirki po Franciji pogosto vidimo nove različice dresov, s katerimi se ekipe podajajo v tri tedne dirkanja. Tudi letos ni nič drugače, mnoge ekipe so prilagodile drese, posebno pozornost pa je dobila zasedba Alpecin-Fenixa, ki je na oder prišla v vijolično-rumeni različici dresa.

Vijoličen dres z rumenimi rokavi je po barvni shemi replika oprave, ki jo je v svojih najboljših letih nosil Raymond Poulidor. Francoski zvezdnik je še vedno eden glavnih junakov galskih petelinov, ki se mu ob cestah na takšen in drugačen način večkrat poklonijo.

Alpecin-Fenix je belgijska zasedba, ki pa ima preko Mathieua van der Poela posebno vez s Poulidorjem. Poupou, kot je vzdevek predlani preminulega Poulidorja, je dedek Van der Poela, zato so se odločili za posebno različico dresa.

Pri Alpecin-Fenixu, kjer so različico dresa poimenoval ‘Merci Poupou’, so pojasnili, da so bili dresi namenjeni le uradni predstavitvi ekipe, na dirki pa se bodo ponovno pojavili v svoji klasični temnomodri opremi.

Dresi bodo na voljo v spletni trgovini ekipe, izkupiček pa bo namenjen dobrodelnim organizacijam, ki podpirajo mlade kolesarje.  

Petinštirideset let po zadnjem nastopu Poulidorja na Dirki po Franciji bo Mathieu van der Poel na njej letos debitiral. Nizozemec, ki ima za seboj odličen spomladanski del sezone, bo eden glavnih favoritov za zmago na uvodnih etapah, predvsem prvi in drugi, kjer bi si lahko oblekel tudi rumeno majico.

Zanimivo bo videti, ali se bo Van der Poel prebil vse do zaključka v Parizu, ali pa bo že prej zaključil s svojimi nastopi. 26-letnik se bo po Touru namreč osredotočil na lov za olimpijsko medaljo v gorskem kolesarstvu, zato bi lahko s predčasnim zaključkom dirke, kar je pri nekaterih postala redna praksa, dobil kakšen dan počitka več.

Prejšnji članekKoen de Kort po hudi nesreči izgubil tri prste desne roke
Naslednji članekPrimož Roglič bo na Dirki po Franciji nastopal z modrim sprednjim plaščem