Alexander Kristoff zapušča vrste UAE Emiratesov

Čas Alexandra Kristoffa pri UAE Emiratesih se izteka. Po poročanju WielerFlitsa bo norveški šprinter po koncu sezone zapustil arabsko moštvo in se preselil k Intermarche-Wanty-Gobertu, ki letos debitira v World Tour razredu.

Zaradi starosti in vse bolj k skupnemu seštevku orientirani ekipi je pri UAE Emiratesih zmanjkalo prostora za 33-letnega Alexandra Kristoffa. Po koncu sezone se mu izteče pogodba in po štirih letih bo sodelovanja očitno konec. Nova destinacija Norvežana naj bi bilo belgijsko moštvo Intermarche-Wanty-Gobert, ki želi okrepiti ekipo za klasike.

Najboljša leta Kristoffa so že za njim, a lani je dokazal, da še zna biti hiter. Na prvi etapi Dirke po Franciji je proti pričakovanjem osvojil rumeno majico, ki jo je nato predal že naslednji dan. Nekaj goriva torej še ima, a so se pri UAE Emirates odločili, da ekipo začnejo podrejati lovu na tritedenske dirke, kar pogosto pomeni, da prostora za šprinterje ni.

Kristoff bo tako svojo priložnost iskal drugje. Intermarche-Wanty-Gobert v svojih vrstah že ima solidnega šprinterja Dannyja van Poppela, ki pa bi bil lahko uporaben lead-out za Kristoffa. Norvežan bi bil v ekipi zagotovo nesporna številka ena, boril bi se tako za etapne zmage kot za zmage na klasikah.

V preteklosti je Kristoff na enodnevnih klasikah nastopal zelo dobro, nenazadnje ima na svojem računu že dve spomeniški zmagi. Leta 2014 je bil najboljši na Milano-San Remo, leto kasneje pa na Dirki po Flandriji. Belgijske ekipe od vedno izredno cenijo zmage na spomenikih in prav Kristoff bi lahko bil mož, ki bi ekipi prinesel prvo spomeniško zmago.

Prejšnji članekŠprint na Elizejskih poljanah letos nekoliko daljši, kot smo vajeni
Naslednji članekAstana-Premier Tech tri dni pred Tourom odpustila Alexandra Vinokourova