Alex Dowsett zaradi okužbe prestavlja lov na rekordno uro

Alex Dowsett je pred dobrim tednom dni napovedal lov na rekordno znamko v vožnji na eno uro. Poskus bi se moral odviti 12. decembra, a je že prestavljen. Britanec se je namreč okužil s koronavirusom.

Okužba Dowsettu preprečuje nujne priprave, ki bi se počasi prevesile v zaključno fazo. Britanec je jasno razočaran, a odločen, da se v lov poda, takoj ko bo to mogoče. Novega datuma še ni določil, saj mora najprej preboleti virus, nato pa si zopet začrtati časovni okvir treninga.

»Zelo sem razočaran, da moram prestaviti lov na rekordno znamko. Kmalu po tem, ko smo oznanili poskus, so se mi razvili simptomi Covida in test je pokazal okužbo. Sedaj se bom osredotočil na okrevanje, izolacijo in lastno zdravje. Hvala vsem za podporo, vrnil se bom še močnejši,« je zapisal na družbenem omrežju.

Britanec je v izjavi za medije priznal, da je bil njegov nastop na Dirki po Italiji, kjer je prišel tudi do etapne zmage, odličen trening za napad na enourni rekord. Kot že rečeno je nov datum lova na rekord še neznan, je pa Dowsett že potrdil, da se bo ta odvil v letu 2021. Ali se bo tudi tokrat najprej podal na tritedensko dirko in nato lovil rekord, ali pa se bo tega lotil že pred začetkom sezone še ni znano.

Britanec je leta 2015 že dosegel rekordno znamko, eno uro je vozil s povprečno hitrostjo 52,937 km/h. Njegov rekord je kmalu popravil Bradley Wiggins, aktualni rekorder pa je Victor Campenaerts, ki je v eni uri prekolesaril 55,089 kilometra.

Dowsett je ob napovedi novega poskusa povedal, da je bil po prvi vožnji kljub postavitvi rekordne znamke nekoliko razočaran, saj je ni odvozil v skladu s pričakovanji. Ob izteku časa mu je namreč ostalo še nekaj energije. »Razočara te, ko v vožnjo vložiš veliko dela, nato pa odvoziš na 80 odstotkih,« je bil iskren 32-letnik.

Prejšnji članekPregled dogajanja na kolesarski tržnici
Naslednji članekStarci umaknite se, prihaja mladina