Alejandro Valverde ostaja pomemben del Movistarja, z ekipo bo tudi na vseh treh Grand Tourih

Alejandro Valverde je uradno kolesarstvu pomahal v slovo. Vendar bo Španec še naprej zelo prisoten v zasedbi Movistarja, s katero namerava oditi tudi na vse tri najdaljše dirke v koledarju. Jasno, v drugačni vlogi kot do sedaj.

Ob valu upokojitev, ki smo jih letos videli v profesionalni karavani, je športno pot sklenil tudi Alejandro Valverde. Še pred dnevi je dirkal na Japonskem, kjer se je udeležil promocijske dirke, sedaj pa je njegova upokojitev dokončno stopila v veljavo.

Nekateri sveže upokojeni kolesarji so sklenili, da se povsem umaknejo iz sveta športa, spet drugi želijo izkusiti nekaj let normalnosti in se nato vrniti v karavano v drugačni vlogi. Alejandro Valverde pa je drugačen, karavane namreč ne želi zapustiti niti za sekundo.

Čeprav sem toliko let tekmoval, v prihodnje ne bom imel toliko spoštovanja. Ko se bo sezona začela, bo zagotovo čudno, a še naprej bom ostal povezan s tem svetom,” je povedal 42-letnik in razkril, kakšno vlogo so mu namenili pri Movistarju.

“Moja glavna naloga bo, da poskrbim za več komunikacije med športnimi direktorji, trenerji in kolesarji. Na nekaterih dirkah bom celo v avtu. Ideja je, da bi bil prisoten tudi na Giru, Touru in Vuelti. Ne v celoti, le pet ali šest dni. Še naprej me boste lahko videli na dirkah.”

Valverde se torej tudi pri 42 letih ne želi posloviti od profesionalne karavane in začeti povsem normalno življenje. Kolesarstvo bo še naprej ostalo ogromen del njega, Movistar pa bo tudi v prihodnje deloval z vplivom Španca.

Na Japonskem je odvozil zadnjo dirko sezone in še dodatno potrdil, da ga popolna kolesarska upokojitev ne zanima. (vir: twitter)

Tekmovanj ne bo izkusil v enaki obliki kot prej, zato že išče nove izzive, kjer bi lahko zadovoljil tekmovalnim potrebam. Spogleduje se z nastopom na gravel dirkah, na katere bi se pripravljal na trening kampih ekipe.

Za zdaj je le ideja. Ne vem, če bom tam vse tri tedne, ko bodo trenirali, a morda deset dni ali nekaj takega. Zagotovo pa brez dirk,” je še enkrat potrdil, da je upokojitev nepreklicna.  

“Rad bi dirkal gravel in podobne dirke, a za zdaj še nisem podrobneje pogledal tega sveta. To bo športni cilj in način zabave, kar je zame enako. Morda z nekoliko manj discipline, a moji jutranji treningi ostajajo nespremenjeni.”

Valverde verjame, da bo njegova udeležba na trening kampu spodbudila tudi člane moštva, da trenirajo bolje. S tem se strinja tudi Enric Mas, ki bo v prihodnje prva violina ekipe.

“Za mlajše kolesarje zagotovo to predstavlja dodatno motivacijo. Da bo z nami pri 43 letih in glede na to, da vemo kako je trenirati z njim, vemo tudi, da bo ves čas vozil na polno.”

Prejšnji članekUradno: Primož Roglič in Lora Roglič Klinc pričakujeta še drugega otroka
Naslednji članekŠe mesec dni prisilnega počitka za Primoža Rogliča