Alejandro Valverde dokazuje, da še vedno lahko zmaguje

Tudi po koncu profesionalne kariere na cesti Alejandra Valverdeja lahko najdemo na zmagovalnem odru. Še drugič v sezoni je slavil na gravel dirke, tokrat je bil najhitrejši na španski preizkušnji Hutchinson Ranxo.

Alejandro Valverde ne more brez kolesarstva. Po koncu profesionalne kariere se je nemudoma vrnil v dres Movistarja in z njimi sklenil sodelovanje o nastopanju na gravel dirkah. Na njih je že navdušil v aprilu, ko je prišel do prve zmage, dober mesec kasneje pa je znova stopil na najvišjo stopničko.

Španski veteran je bil tokrat najhitrejši na 161-kilometrski preizkušnji Hutchinson Ranxo v Španiji, kjer je znova presenetil tekmece s samostojno akcijo. V cilj je prišel več kot dve minuti pred najbližjim zasledovalcem, prav tako članom Movistarja Ivanom Garcio Cortino.

Na španski preizkušnji, ki je potekala skupaj še z dvema dirkama na krajši razdalji, je sodelovalo 750 kolesarjev, med katerimi nobeden ni bil kos nogam nekdanjega svetovnega prvaka.

V kratkem lahko Valverdeja znova pričakujemo na delu. Že kmalu bo na sporedu nova dirka v gravel seriji, ki bo potekala v Kanadi, a jo bodo mnogi tekmovalci izpustili in se raje udeležili precej bližje gravel dirke na Finskem.

Letos smo videli že 8 izmed 16 gravel dirk, ki sestavljajo celotno gravel serijo. Na njih tekmovalci zbirajo točke, preko katerih se lahko udeležijo oktobrskega svetovnega prvenstva v gravelu. Glede na dobre rezultate v zadnjih mesecih lahko tam pričakujemo tudi Alejandra Valverdeja.  

Prejšnji članekDerek Gee izkoristil uspehe z Dirke po Italiji in si priboril podaljšanje pogodbe
Naslednji članekRemco Evenepoel pred Dirko po Švici opravil ekstremen trening